Canal Ajuntament

Tàrrega. Tàrrega posa en valor el seu patrimoni jueu medieval

Visita guiada al call i la Casa d’Avraham Xalom, edifici museïtzat que també ha acollit avui diumenge dos concerts del pianista Toni Costa

Activitats emmarcades dins la Jornada Europea de la Cultura Jueva 

Tàrrega s’ha sumat a la celebració de la Jornada Europea de la Cultura Jueva 2023 posant en valor l’empremta que la comunitat hebrea va deixar a l’antiga vila medieval i el patrimoni històric que n’ha perdurat. En aquest sentit, destaca la Casa d’Avraham Xalom inaugurada l’any passat després d’un acurat procés d’adequació i museïtzació.

L’edifici, vestigi del call situat al carrer Estudi, ha celebrat tres dies de portes obertes de l’1 al 3 de setembre. Com a acte central, s’ha desenvolupat avui diumenge amb èxit de participació la visita guiada ‘El temps d’Avraham Xalom’ a càrrec d’Oriol Saula, director tècnic del Museu Tàrrega Urgell.

El recorregut pel nucli antic s’ha complementat amb un concert titulat ‘Sefarad al piano’ a càrrec de Toni Costa a la planta baixa de la Casa d’Avraham Xalom. El músic ha portat fins a Tàrrega un repertori de cançons jueves tradicionals amb arranjaments moderns. Atenent a les reduïdes dimensions de l’espai, Toni Costa ha ofert dos passis del concert.

La Jornada Europea de la Cultura Jueva parteix d’una iniciativa de l’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueu (AEPJ). La capital de l’Urgell s’hi adhereix des de l’any 2018 amb activitats organitzades des del Museu Tàrrega Urgell.

 1693752688concert_de_toni_costa_a_la_casa_d'avraham_xalom.jpg
1693752688visita_guiada_al_call__amb_la_casa_d'avraham_xalom_al_fons.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version