Canal Ajuntament

Tàrrega. La Policia Local de Tàrrega rescata un gos que presentava greus signes d’abandó dins una finca

La Protectora d’Animals i un veí van alertar de la situació que posava en risc la vida del gos 

La Policia Local de Tàrrega va rescatar durant la jornada d'ahir divendres un gos que presentava greus signes d’abandó dins una finca situada a l’est del nucli urbà. Els agents van rebre avisos de la Protectora d’Animals de Tàrrega i d’un veí de la zona alertant de la situació que posava en risc la vida del gos.

Una vegada es van desplaçar al lloc indicat, els agents van comprovar l’estat deplorable en què es trobava el ca, un pastor alemany, i van aixecar l’acta corresponent. Tot seguit van entrar a la finca, van rescatar l’animal i el van traslladar a la gossera comarcal que gestiona la Protectora d’Animals de Tàrrega, on ja ha rebut les primeres cures i atencions.

La Policia Local de Tàrrega ha incoat al propietari del gos un expedient per infraccions de maltractament animal ja que aquest no rebia l’atenció veterinària per garantir-ne la salut ni es trobava en unes instal·lacions adequades al seu benestar. Així, s’imposaran dues sancions tipificades que ascendiran a un mínim de 3.300 euros.

La Protectora d’Animals de Tàrrega ha publicat imatges a les xarxes socials en què s’aprecia l’evolució favorable de l’estat de salut del gos, al qual anomenen Loto, i juntament amb la Policia Local agraeix la col·laboració ciutadana.

Sanció de 300 euros per no recollir els excrements d’una mascota

D’altra banda, agents de la Policia Local també van sancionar ahir divendres amb 300 euros de multa una veïna de la localitat per no recollir els excrements del seu gos a la via pública. Es dona el fet, a més, que la propietària de l’animal va ser alertada de la infracció per un altre vianant, sense fer-ne cas.

Davant aquesta situació, els agents van aplicar l’import màxim de sanció que preveu en aquests casos l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tàrrega vol aplicar mà dura per evitar aquest tipus d’accions incíviques al carrer.

 


1693752684el_gos__a_la_finca_d'on_va_ser_rescatat.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version