Canal Ajuntament

Calaf. La Fira Agro Alta Segarra arrenca la 6a edició promovent les innovacions del sector agrícola

A la fira hi participen una quinzena d'expositors i ha començat aquest divendres 1 de setembre amb les jornades tècniques on hi han assistit prop de mig miler de professionals del sector

Calaf ha donat el tret de sortida aquest divendres 1 de setembre a la sisena edició de la Fira Agro Alta Segarra, que enguany té lloc a la mateixa ubicació estrenada l’any passat,  l'esplanada de la carretera Llarga davant del Casal de Calaf.

Carmel Mòdol i Bresolí, secretari d’alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha estat l’encarregat d’inaugurar la fira en el marc de les jornades RECOMEX de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) destinades als resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern on hi han assistit prop de mig miler de persones.

El secretari, en el seu discurs inaugural, ha assenyalat que jornades com les d’avui són importants pel futur del sector perquè són espais on es troben tots els agents implicats. “Necessitem dedicar recursos en recerca per així poder innovar. La col·laboració publico-privada ens permet fer força conjuntament per buscar solucions a les necessitats de futur que ens portarà el canvi climàtic”, ha dit durant la seva presentació. En aquest sentit, ha remarcat els 22 milions  d’euros que el Departament  destina en aquesta línia al PDR (Programa de Desenvolupament Rural) que permeten al sector millorar i adaptar-se als nous temps.  

Per la seva part, Montse Masses, alcaldessa de Calaf, ha destacat que la fira Agro Alta Segarra s’ha situat com un espai referencial del sector agrícola, ja que combina jornades tècniques d’alt interès amb un ampli espai dedicat a productes i serveis innovadors per a la pagesia. Finalment, ha posat en valor la feina i generositat del sector en un any especialment difícil a causa de la sequera.

Les jornades continuaran aquesta tarda amb una segona ponència tècnica promoguda pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i a càrrec de l’Escola Agrària de Tàrrega on es presentarà el Quadern Integral d’Explotació, un sistema electrònic proporcionat pel Departament en què els titulars d’explotacions hauran de consignar dades relatives a la seva activitat com: actuacions fitosanitàries, fertilitzants, regs practicats...

D'altra banda, durant els dos dies de la fira es pot visitar de forma oberta per a tota la ciutadania fins a una quinzena d'expositors que programaran diverses activitats com: mostres de digitalització de productes i serveis per a l'agricultor, tècniques d'estalvi energètic, canvi de neumàtics...

A més, també es podrà gaudir i veure diferents demostracions a camp de màquines en moviment i conèixer de primera mà com apliquen la tecnologia 4.0 de forma pràctica.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version