Canal Ajuntament

Solsona. Solsona condiciona un camí per desplaçar-se a peu o amb bicicleta entre el nucli urbà i els polígons industrials

Es desbrossa i se senyalitza la ruta com a alternativa segura a la carretera

Els solsonins disposen d’una alternativa segura per desplaçar-se a peu o amb bicicleta entre el nucli urbà i els polígons industrials evitant la carretera C-26. L’Ajuntament ha arranjat un camí ja existent amb treballs de desbrossament i reforç del ferm amb graveta en alguns punts i ha senyalitzat la ruta, que uneix el sector de Cal Xuxa amb el polígon industrial Pronisa.

Aquesta acció respon a una demanda històrica de treballadors dels polígons industrials i altres col·lectius per evitar els mitjans de transport motoritzats. El consistori deixa clar que no es tracta d’un carril bici, tant reivindicat, sinó d’una ruta que aprofita un vial de l’inventari de camins de Solsona situat a l’àmbit sud-oriental del municipi. Aquest itinerari, que comença a tocar de la rotonda de la Cissa, a l’altura del supermercat Lidl, i acaba davant de la nau d’AMES, té una extensió de 2 quilòmetres i 94 metres de desnivell positiu. Amb bicicleta es recorre en un temps de 7 minuts, aproximadament.

La demanda popular, que es va traduir en una recollida de 340 signatures que es van fer arribar a l’Ajuntament el març passat, passa per connectar Solsona i el Pi de Sant Just (Olius) amb un carril bici de 5 quilòmetres. Amb tot, el tram de Pronisa fins al Pi és més complicat de condicionar, motiu pel qual queda pendent per a més endavant.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version