Canal Ajuntament

Campllong. Comença la vintena edició del Musicant amb un homenatge a la sindicalista Isabel Vila

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Neus Mar i Marc Parrot són els pròxims artistes que actuaran en el 20è Festival de Música del País que s’allargarà fins al 2 de setembre

Ahir va començar el XX Festival de Música del País a Campllong que s’allargarà fins al 2 de setembre. Va obrir el Musicant una producció pròpia del mateix festival centrat en la figura d’Isabel Cinc Hores. Isabel Vila, sindicalista, activista social i pedagoga és coneguda per la seva lluita social i laboral i per reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil. El musical en format concert ha comptat amb el guió de Toni Strubell, l’adaptació teatral de Kim Planella i la música d’Antoni Mas i Marc Mas. 

Durant les dues hores de concert i amb una graderia a vessar, es va fer un repàs pels moments més rellevants de la vida de Vila combinant un monòleg intern de la sindicalista personalitzada per Isabel Rocatti i les cançons interpretades per Indira Ferrer, Mar Esteve, Josep Fadó i Lluís Sintes que complementaven la història. Un cop acabat l’espectacle, el públic es va posar dempeus i va ovacionar als artistes durant més de cinc minuts.

Aquest vespre, serà el torn del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Aquest farà el seu penúltim concert a Campllong on presentarà el Cançoner català contemporani que agrupa cançons de pobles i racons d’arreu del nostre país.

El dijous 31 d’agost canviant de registre amb Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries. Venen a Campllong dins la seva gira 30 anys “Es cantava i es canta”. El divendres 1 de setembre, Neus Mar pujarà a l’escenari per fer un homenatge a les dones del mar acompanyada de la ballarina Montse Canals, i els músics Sònia Zurriga, Emilio Sánchez, Pep Rius i Enric Canada. I finalment, tancarà la 20a edició del Musicant l’actuació de Marc Parrot. Parrot farà el seu últim concert de presentació del seu nou treball acompanyat per Dani Ferrer i Lluís Cartes.

Els concerts tindran lloc a les 21.30h a la Plaça Catalunya de Campllong. En cas de pluja, es farà al Pavelló Municipal.

Les entrades dels concerts tenen un preu de 12€ si s’adquireix l’entrada anticipada i de 15€ si es compra a taquilla. També s’ofereix un pack especial per poder anar a veure els 5 concerts per 50€.

Els concerts

Dimecres, 30 d’agost (21.30h) Cor de cambra Palau de la Música Catalana. Cançoner català contemporani. Enguany fa 100 anys del Cançoner Popular de Catalunya, que va aplegar desenes de milers de cançons catalanes en una extraordinària descoberta dels pobles i racons més isolats del nostre país. Amb la idea de connectar el passat i el present, presentem un grapat de cançons d'aquest valuós recull arranjades per diversos compositors actuals com Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig, Vivancos i Tordera, amb l’assessorament de Jaume Ayats.

Dijous, 31 d’agost (21.30h) Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries. Gira 30 anys. Es cantava i es canta. Música d’arrel local, però amb vocació universal, interpretada per un fals cec i una divertida troupe de personatges que viuen a cavall entre la tradició i la modernitat. Aquesta és la manera més comú amb què s’ha descrit el grup a través dels mitjans de comunicació, tot i que algunes cròniques han sentenciat: “Quedaran com la banda que s’ha saltat amb més gràcia i originalitat totes les normes a l’ús sobre la manera de recuperar la música popular catalana”.

Divendres, 1 de setembre (21.30h). Neus Mar. Dones de sal. Un homenatge a les dones del mar: la música, la dansa, la imatge i la paraula protagonitzen aquest espectacle que neix per donar visibilitat a les dones del món del mar. Una descoberta de l'empoderament de la feminitat sovint silenciada; dels somnis de les persones que s'hi endinsen cercant un nou futur; de la seva explotació i de la fragilitat del medi; de la cultura marítima mil·lenària que tot ho embolcalla.

Dissabte, 2 de setembre (21.30h). Marc Parrot, Els fets i l’atzar. En aquest nou treball es conjuguen la lírica i la profunditat de les lletres amb l’experimentació dels sons, elements que l’artista, d’una màgica pirueta, en fa sorgir cançons boniques, senzilles i directes. Com acostuma a fer, Marc Parrot presenta el seu nou disc amb una acurada posada en escena, a càrrec de Judith Pujol, en què mostra els diferents tons i matisos de cada cançó fins a fer-ne tot un espectacle i una experiència per recordar. L’acompanyaran Dani Ferrer al teclat i Lluís Cartes al baix i bateria.

Fotos: Joan Castro 

Salut i bona música
Marc Sureda667732409 

 

 

 

 

 


1693424847_dsc0600.jpg
1693424847_dsc0451.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version