Canal Ajuntament

Sitges. Dispositiu especial de seguretat i neteja per la revetlla de Sant Joan a Sitges

L’accés amb vehicle al Passeig marítim de Les Botigues quedarà tallat el 23 de juny a les 7 de la tarda, igual com els espigons pròxims a La Punta.

La revetlla de Sant Joan és una nit amb gran afluència de persones al front marítim de Sitges. Per aquest motiu, els cossos de seguretat han preparat un dispositiu especial, combinat amb un operatiu de recollida d’escombraries propi per aquesta nit de la revetlla.

El Passeig marítim de Les Botigues quedarà tallat al trànsit de vehicles des de les 7 de la tarda del 23 de juny i fins a les 5 de la matinada. Per tal de donar seguretat i mobilitat als milers de persones que es preveu que acudeixin a aquesta platja, hi haurà controls policials en tres punts. El primer s’ubicarà a la rotonda on comença el Passeig marítim, al costat del port esportiu, on es tallarà el trànsit de vehicles. El segon punt de control estarà ubicat al carrer Ferrocarril, des d’on es farà un tall de trànsit a la mateixa hora però permeable als vehicles del veïnat que constin en el llistat de vehicles autoritzats de la Policia Local. Un tercer punt  de control serà al Passeig marítim de Les Botigues, molt a prop del segon punt, on es tallarà la calçada amb tanques i on només podran accedir vehicles d’emergències. Aquest desplegament a Les Botigues de Sitges es veurà complementat per un dispositiu preventiu al poble de Garraf.

Al nucli de Sitges també hi haurà un operatiu de revetlla de Sant Joan, on es tallaran els accessos als espigons més pròxims a La Punta, igual com es va fer per Carnaval, per evitar riscos i aglomeracions de persones en zones de perill. El pas cap aquests espigons estarà barrat amb tanques i vigilància permanent.

A tot el municipi, es reforçarà la presència policial i la vigilància. En aquest operatiu de la revetlla de Sant Joan hi participa la Policia local de Sitges, Mossos d’Esquadra, Protecció civil, Serveis d’Emergències Mèdiques, Creu Roja i seguretat privada. Pel que fa a la Policia local, aquest cos ja ha activat el Pla d’estiu, on ja s’han dut a terme diferents controls preventius, de seguretat (per exemple dijous passat a Garraf i a diferents places i espais de la vila), controls als voltants de l’estació de ferrocarril dissabte passat o controls preventius de detecció d’alcohol i drogues al volant, dissabte a la nit. El  dispositiu especial Pla d’estiu estarà actiu tot la temporada.

Per una revetlla segura

La revetlla de Sant Joan és una nit amb abundant ús de pirotècnia. Es recomana comprar petards en establiments autoritzats, no guardar cap article pirotècnic a les butxaques, no tirar coets agafant-los amb la mà, no encendre petards dins de casa ni llençar petards a ningú. També es recorda que està prohibit fer focs d’artifici a menys de 500 metres del bosc ni en zones amb risc d’incendi. De cara a evitar ensurts, es recomana retirar la roba estesa, tancar portes i finestres, i cal que els adults tinguin una especial atenció sobre els més petits i els acompanyin a l’hora de llençar els coets permesos per a la seva edat.

Protecció Civil demana tenir en compte les categories dels coets, que es classifiquen en funció de l’edat de la persona usuària i la potència de l’explosiu. Cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia. Si un petard no s’encén bé, no s’ha de tocar fins al cap de mitja hora i tot seguit remullar-lo.

Controls de trànsit

Coincidint amb la campanya del Servei Català de Trànsit, aquesta setmana es realitza una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a la xarxa viària. Els controls es fan en diferents franges horàries per tal de minimitzar riscos a la seguretat viària.

Recollida de residus

La nit de la revetlla de Sant Joan no esposaran les illes mòbils operatives habitualment al nucli antic de Sitges, per evitar actes vandàlics. El veïnat disposa de les bateries de contenidors en els punts habituals. El 23 de juny, però, sí que hi haurà recollida comercial de residus.1687353139santjoan.jpg
Fitxer adjunt: 1687353139np_sant_joan_seguretat_i_neteja.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version