Canal Ajuntament

Sant Cugat. Josep Maria Vallès (Junts), nou alcalde de Sant Cugat

En el seu discurs de presa de possessió, l’alcalde s’ha compromès a “treballar per l'interès i el bé comú de tots els santcugatencs i santcugatenques” i fer-ho “des de la proximitat, a peu de carrer. Visitant els barris i escoltant tothom”

Josep Maria Vallès i Navarro (JuntsxSantCugat) és el nou alcalde de Sant Cugat del Vallès. Ha estat escollit en l’acte de constitució del plenari municipal per al mandat 2023-2027, que ha tingut lloc aquest migdia a l’Ajuntament. És la vuitena persona que ocupa l’alcaldia en la present etapa democràtica. 

En la votació per elegir el nou alcalde Josep Maria Vallès ha obtingut 9 vots (JuntsxSantCugat), mentre que la resta de candidats que s’han postulat han obtingut 3 vots (Álvaro Benejam - PP); 2 vots (Marco Simarro - CUP); 2 vots (Marcos Rodríguez - VOX); i 2 vots (Ramon Gutiérrez – En Comú Podem). Vallès ha estat nomenat alcalde perquè JuntsxSantCugat ha estat la llista més votada a les eleccions del passat 28 de maig i cap altre candidat ha obtingut al plenari una majoria absoluta de vots (13 sobre 25).

Cal recordar que a Sant Cugat el repartiment de regidors sorgit de les eleccions locals ha estat el següent: Junts per Sant Cugat 9 regidors; ERC-MES 4 regidors; PSC 3 regidors; PP 3 regidors; CUP 2 regidors; VOX 2 regidors; i En Comú Podem 2 regidors.

En el seu discurs de presa de possessió, Josep Maria Vallès ha destacat que “estic fermament compromès amb la nostra ciutat i la seva gent i, ara més que mai, em comprometo a treballar per l'interès i el bé comú de tots els santcugatencs i santcugatenques. I ho faré com sempre, des de la proximitat, a peu de carrer. Visitant els barris i escoltant tothom”.

Així mateix ha remarcat que en aquest mandat “vull impulsar un projecte obert, participatiu i eficaç, que ajudi a millorar la qualitat de vida de les persones, que contribueixi a resoldre problemes o inquietuds, i que enriqueixi el vincle afectiu i de pertinença amb la ciutat”. 

Pel que fa als reptes de ciutat, Vallès ha anomenat l’atenció a la salut mental, l’atenció a les persones grans, amb discapacitat i a aquelles en situació de vulnerabilitat, entre altres. A part d’aquests reptes socials, també s’ha referit entre d’altres aspectes als econòmics, culturals i ha remarcat que “el dret a un habitatge digne serà una prioritat d’aquest mandat”.

Finalment, l’alcalde també s’ha compromès a “vetllar per la defensa de la cultura, la identitat, la llengua i la història de la nostra ciutat i del nostre país, Catalunya, sense discriminacions ni prejudicis”. 

Josep Maria Vallès 

Nascut a Barcelona l’any 1967, durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector de la comunicació. Ha treballat fent ràdio i premsa escrita -principalment en l’àmbit local de Sant Cugat- i ha dirigit els mitjans de comunicació Els 4 Cantons (després Diari de Sant Cugat), Món Sant Cugat i el TOT Sant Cugat. També és autor dels llibres “Polítics a la carta” (2015) i “Confinats” (2021). 

Col·labora amb Catalonia Fundació Creativa, entitat que treballa amb persones que tenen discapacitat intel·lectual, trastorns mentals i/o risc d’exclusió social. A més, és membre fundador de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Sant Cugat i premi Paul Harris del Rotary Club Sant Cugat a tota una trajectòria. És soci de la Penya Blaugrana Sant Cugat, d’Òmnium Sant Cugat, de l’ANC i forma part del Consell per la República.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version