Canal Ajuntament

Blanes. El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova la cessió de terrenys municipals per construir 76 habitatges de lloguer social

Un dels punts més destacats de la sessió plenària celebrada aquest passat dijous va ser l’aprovació per unanimitat de la cessió d’uns terrenys municipals per a la construcció de 76 habitatges de lloguer social. Més concretament, se cedirà gratuïtament el dret de superfície de tres finques incloses al Patrimoni Municipal del Sòl a favor de la Fundació Salas.

Totes tres parcel·les es traspassaran per un termini de 75 anys, i estan situades en una mateixa zona del barri de Valldolig, situat a l’extrem est del municipi. D’una banda hi ha la finca situada al Carrer Anoia 23, on es farà una promoció de 32 habitatges de lloguer social; de l’altra, la parcel·la del Torrent de Ses Vernes 10-12, on se’n faran 28 amb idèntics objectius; i finalment la finca del Carrer Anoia 29, on hi haurà 16 habitatges.

Segons la memòria social del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Blanes, es quantifica la necessitat per cobrir el Pla del Dret a l’Habitatge en un total de 633 pisos. Entre els diferents instruments per fer front a aquesta situació, el juliol de l’any passat l’Ajuntament de Blanes va presentar la documentació per participar en la convocatòria de subvencions del programa 6 Next Generation, al programa d’ajuda a la construcció d’habitatge de lloguer social en edificis energèticament sostenibles.

La documentació necessària per fer la sol·licitud es va treballar amb la fundació Salas, entitat sense ànim de lucre homologada com a promotora d’habitatge per l’Agència Catalana de l’Habitatge. El consistori blanenc va presentar la sol·licitud per les tres actuacions abans esmentades, que sumen un total de 76 habitatges de lloguer social. Les obres hauran d’estar enllestides abans del 30 de juny de 2026.

Reconeixement pòstum a la tasca de Ma Dolors Oms i Joanna Fernández

Dos altres punts de l’ordre del dia igualment importants, que també es van aprovar per unanimitat, són nomenar sengles espais públics com a reconeixement pòstum de la tasca de dues dones. D’una banda, qui va ser la primera alcaldessa de l’actual democràcia, així com també l’única dona que fins ara ha ocupat aquest càrrec al municipi, Ma Dolors Oms i Bassols, que passarà a donar nom a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Després de l’aprovació d’aquest punt, en nom de la família de Ma Dolors Oms va intervenir la seva germana, Mercè Oms, qui va agrair la decisió de l’Ajuntament de Blanes de fer aquest reconeixement a la seva tasca. L’acompanyaven assegudes al públic la seva cunyada, Roser Arias –esposa de Xavier Oms, germà de l’exalcaldessa- així com Francesc Durà, gerent de la Fundació Aspronis, de la qual Ma Dolors Oms en va ser durant molts anys la seva presidenta.

D’altra banda, l’Estudi d’Emissions de Ràdio Blanes passarà a tenir el nom de Joanna Fernández Berney, en homenatge a qui va ser la directora d’aquesta emissora municipal durant 25 anys. En aquest cas, es va atendre la petició adreçada a l’Ajuntament de Blanes pels col·laboradors i col·laboradores d’aquest mitjà. La proposta de fer aquests dos nomenaments ja s’havia aprovat anteriorment a la Comissió de Nomenclàtor celebrada a principis de maig.

Altres qüestions tractades al ple municipal

Respecte la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, van prosperar igualment amb la unanimitat de tothom. Així va ser amb la voluntat de mantenir el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació per al desplegament del Pla Educatiu d’Entorn; una modificació de la Relació de Llocs de Treball i la Plantilla Orgànica de l’Ajuntament, així com l’aprovació del Compte General de l’exercici pressupostari del 2022.

La sessió plenària d’ahir va ser la darrera de caràcter ordinari d’aquest mandat, ja que en la següent convocatòria serà un ple extraordinari, que se celebrarà el dimecres 14 de juny a la seva hora habitual, les 19 h. Durant aquest proper ple es donarà compliment al seguiment d’una tradició institucional: el lliurament de la màxima distinció que reben les regidores i regidors quan pleguen, la reproducció de la Font Gòtica, en agraïment a la seva tasca pública.

1685102274zona_valldolig_habitatges_de_lloguer_social_(4).jpg
1685102274zona_valldolig_habitatges_de_lloguer_social_(7).jpg
1685102274sala_de_plens_ma_dolors_oms.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version