Canal Ajuntament

Les Franqueses. La nau de tallers del Viver d'empreses disposarà de plaques fotovoltaiques

La nau de tallers del Viver d'Empreses comptarà, en breu, amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada. Aquest sistema d'abastiment d'electricitat a través de la captació solar permetrà subministrar d'energia neta la nau i altres instal·lacions municipals en un radi de 2 km.

Per posar les plaques es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona que, a través del programa sectorial per fer front a l'emergència climàtica, hi aporta 25.000 euros.

A finals de 2022 l'Ajuntament va aprovar un pla amb quatre eixos per reduir la petjada mediambiental i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum i la generació d'energia neta als equipaments municipals és un d'aquests eixos conjuntament amb la implementació de tecnologia LED a l'enllumenat públic, l'eficiència energètica als equipaments municipals i la implantació de punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Durant els darrers anys s'han realitzat diverses actuacions per a que el municipi sigui eficient i net energèticament. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció; el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any i, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics iniciada a finals de 2022 amb la primera illa al Complex Esportiu Municipal. Ara, s'està realitzant un estudi que permeti conèixer els consums reals dels equipaments municipals i implementar en un futur energies renovables per a l'autoconsum. Les primeres estimacions proposen dotar de plaques fotovoltaiques a 5 edificis que generin energia per compartir amb altres equipaments.

1685102269foto_nau_8_des_de_la_via.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version