Canal Ajuntament

Blanes. David Fernández, àlies ‘Rodolfo Chikilicuatre’ omple d’humor i bon rotllo el Teatre de Blanes amb ‘No estoy bien’

El Teatre de Blanes, amb les entrades pràcticament exhaurides, va allotjar el 20 de maig una funció d’aquelles que ajuden a alliberar-se de les tensions del dia a dia, perquè el somriure està dibuixat a la cara de manera constant. El popular humorista David Fernández, conegut sobretot perquè va incorporar el llegendari Rodolfo Chikilicuatre, oferia el seu espectacle ‘No estoy bien’.

De fet, és una frase que tothom té in mentre quan li pregunten com està, però sovint s’emmascara amb una falsa beatificació de com s’està en bé que socialment no queda bé admetre debilitats. Precisament a aquest sentiment apel·la el monòleg de David Fernández durant tota l’actuació: al què pensem i no diem, i al què diem sense pensar.

Ballant constantment entre la veritat i la mentida que es construeix a mida per falsejar un estat inestable, l’humorista va repartir diversió i esbojarrades afirmacions a dojo. De fet, la participació amb el públic que omplia la sala va ser constant, interpel·lant-lo i dialogant-hi constantment, atencions que ajudaven a desconnectar i convidaven a riure a cor que vols.

‘Terapèutic’, proper espectacle professional el 27 de maig

I precisament si riure és una teràpia que fins i tot els que no hi entenen un ral de psicologia saben que és bo per a l’esperit, el següent espectacle de la programació professional al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud en fa referència, si més no, directa. Es tracta de ‘Terapèutic’, que arribarà a Blanes aquest proper dissabte 27 de maig.

La protagonitzen Jaume Fàbregas i Jordi Ferragut, dos actors de dilatada experiència que, a més a més, han actuat, dirigit i dinamitzat grups de llarga tradició de teatre amateur com el de sant Hilari i el d’Arbúcies. Després que han treballat plegats en diferents exitoses col·laboracions en la fusió de tots dos grups, han decidit fer tàndem a l’escenari amb una obra desenfadada i original.

Es basa en el contrast de personatges i la complicitat dels seus dos intèrprets, que incorporen un malalt i un prestigiós psiquiatre. El senyor Peric pateix una singular malaltia mental que l’impulsa a visitar al doctor, el qual voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió corprenent on les situacions inesperades s’alternaran dalt l’escenari amb les còmiques.

El terapeuta voldrà resoldre l’enigma d’aquesta estranya patologia fent ús de sagacitat i imaginació portades tant a l’extrem que farà dubtar als espectadors respecte qui és en realitat el pacient o el doctor. Simultanieja l’insòlit i l’absurd, una joguina teatral amb anades d’olla que no té altra objectiu que aconseguir rialles de complicitat dels espectadors, que esdevé llavors esdevé qui és tractat per la teràpia a què apel·la el títol de l’espectacle.

I és que a ‘Terapèutic’ s’hi troben influències de comèdies franceses de situació on es juga amb la dialèctica entre psiquiatre i pacient, barrejant emoció, crueltat però –sobretot- bon humor. L’espectacle tindrà lloc al Teatre de Blanes aquest proper dissabte 27 de maig a les 9 de la nit, i les entrades online es poden compra a: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/522-terapeutic.html


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version