Canal Ajuntament

Llagostera. L’Ajuntament de Llagostera porta als jutjats un veí del municipi per suposada direcció d’una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial

El veí acumula 46 denúncies en el darrers 18 mesos relacionades amb l’ocupació il·legal d'immobles i venda de claus

L’Ajuntament de Llagostera ha presentat al Jutjat de Girona una denúncia contra un veí del municipi que suposadament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial.

“La denúncia es presenta recollint la preocupació ciutadana, en defensa de l’interès públic i dels múltiples informes de la Policia Local que han constatat que podrien ser constitutius d’un delicte  de direcció d’organització criminal regulat i penat en l’article 570 del codi penal” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

En aquest sentit des de l'any 2016 es guarda registre de nombroses denúncies comunicades pels veïns  que han motivat l’actuació dels agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra relatives a diverses conductes atribuïbles al subjecte denunciat, que es concreten en ocupacions il·legals d'immobles i venda de claus, la defraudació de fluid elèctric i altres subministraments, per a ell mateix o per a tercers, l’alteració de l'ordre públic, les amenaces i coaccions, entre d’altres.

La finalitat d’aquestes conductes és obtenir un rendiment econòmic, generant un veritable negoci amb l’ocupació d’immobles, la venda de claus i defraudant els subministraments d’energia elèctrica i d’aigua.

L’Ajuntament i la Policia Local de Llagostera tenen indicis fonamentats que el denunciat és dedica il·legalment a facilitar l’accés als habitatges a terceres persones a qui en ven les claus obtenint amb aquestes operacions un rendiment econòmic. Per assegurar l’èxit d’aquestes operacions i aconseguir mantenir un cert grau d’impunitat en el desenvolupament d’aquestes activitats el denunciat, no dubta a incórrer en amenaces i coaccions als veïns i als agents de la Policia Local, fins i tot amb la utilització d’armes.

Davant d’aquests fets l’Ajuntament ha aportat juntament amb la denúncia la relació de fets delinqüencials per tal que el jutjat emprengui les accions legals oportunes. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version