Canal Ajuntament

Blanes. Prop d’un miler de persones participen a la 9a ‘Oncolliga’t en Marxa’ de Blanes

Blanes ha celebrat aquest diumenge un esdeveniment a cavall entre l’esport, la solidaritat i les finalitats socials. Una trobada que ha recuperat al 100% l’esperit que sempre l’ha caracteritzat. La marxa solidària ‘Oncolliga’t en Marxa’, que aquest 2023 ha celebrat la 9a edició, ja forma part de les agendes dels blanencs i blanenques, així com dels visitants que coneixen la ciutat i a qui els agrada aquest tipus d’activitats que, més que un esport, es viu com una festa on tothom hi és convidat.

Està organitzada per Oncolliga Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i un bon grapat de persones anònimes, entitats i empreses col·laboradores. La suma de tots aquests esforços ha fet possible que, un any més, l’esdeveniment hagi estat tot un èxit. En aquest darrer sentit, s’ha comptat de nou amb la insubstituïble col·laboració del Grup Fondistes Blanes, que s’ha encarregat dels aspectes logístico-esportius de la marxa.

Seguint la tònica general de les anteriors edicions, del què es tractava era de participar en una jornada festiva on el bon ambient i el bon rotllo és la seva principal característica, tal com ha de ser un esdeveniment d’aquest caire, on del què menys es tracta és de fer marques esportives. L’ambient festiu es va començar a copsar des de primera hora del matí, quan s’ultimaven els darrers preparatius de la marxa.

Prop d’un miler participants en la 9a Marxa Solidària

El matí d’aquest passat diumenge van sortir des del Passeig de Blanes prop d’un miler de persones disposades a gaudir de l’experiència. Ni la necessària pluja que va fer acte de presència de manera intermitent va fer desdir als i les participants.  Igual que en anteriors ocasions, les primeres inscripcions han rebut com obsequi una samarreta identificativa de la marxa, que cada any canvia de color, havent-se escollit aquest 2023 el blau. El preu de la inscripció s’ha fet amb un donatiu de 8 €.

Abans que es donés el tret d’inici a 2/4 de 10 del matí, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va acostar-se a la línia de sortida per saludar la presidenta d’Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu. Els van acompanyar la tinenta d’alcalde de Salut i Acció Social, Marina Vall·llosada, així com d’altres regidors i regidores que no es van voler perdre l’ocasió d’agrair la tasca que duen a terme les membres de l’entitat social.

Els i les participants de la caminada van fer un recorregut de 8 kilòmetres a peu pla, principalment arran de mar. La majoria ho van fer a pas viu o passejant, mentre que d’altres optaven per córrer. Novament, es van poder veure grups d’amics i amigues, així com de famílies senceres, inclosos els infants que duien en carretons. Tampoc no van faltar els qui van fer la marxa amb els seus animals de companyia, tal com sol ser habitual en d’altres esdeveniments esportius/festius que es fan a Blanes.

Tots els diners que s’han recaptat amb l’organització d’aquest esdeveniment es destinaran al finançament dels serveis que ofereix Oncolliga Girona a través de la delegació blanenca, que aquest 2023 compleix el seu 10è aniversari d’ençà que es va posar en marxa. La Fundació Oncolliga Girona té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer, així com de les seves famílies, a les comarques gironines.

16847518519a_oncolliga't_en_marxa_(28).jpg
16847518519a_oncolliga't_en_marxa_(32).jpg
1684751851alcalde_i_regidors__presidenta_i_membres_oncolliga_+_fondistes.jpg
16847518519a_oncolliga't_en_marxa_(1).jpg
16847518519a_oncolliga't_en_marxa_(43).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version