Canal Ajuntament

Blanes. El Teatre de Blanes s’omple de joves promeses acadèmiques amb la 11a Mostra de Treballs de Recerca de la Selva

Cada any per aquestes dates el Teatre de Blanes allotja un esdeveniment que aplega joves promeses acadèmiques en diversos àmbits de la recerca i la investigació en aquest territori. Es tracta de la Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de La Selva, que enguany ha arribat ja a la 11a edició amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

L’organitza el CRP Selva II (Centre de Recursos Pedagògics) comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes. En cada nova vetllada, el públic assistent té l’ocasió de conèixer de primera mà joves talents en diferents disciplines del món del coneixement, descobrint sovint aspectes insòlits o insospitats que poden amagar-se en la quotidianitat.

Aquest 2023 l’acte va tenir lloc aquest passat divendres, i va aplegar els treballs prèviament seleccionats en cadascun dels centres que hi participen. Es valora la creativitat, innovació i aplicació d’estratègies de recerca, i el seu objectiu no és altre que reconèixer en públic l’esforç esmerçat per l’alumnat i el professorat que en fa la tutoria, una implicació sense la qual no serien possibles els excel·lents resultats aconseguits.

Durant l’acte d’ahir es van presentar els quinze treballs escollits d’estudiants de batxillerat procedents de vuit centres educatius del territori: Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López, van encapçalar l’acte que també va comptar amb l’assistència d’Adam Manyé, director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona; i Joan Queldra, inspector d’Educació a la comarca de la Selva.

El lliurament de diplomes a l’alumnat i professorat que s’ha encarregat de fer la tutoria dels diferents treballs va cloure un acte emocionant pel seu contingut, així com l’expertesa i la passió amb què els i les joves estudiants exposen les seves respectives conclusions. Com sol ser habitual, una fotografia de família final va ser la darrera cirereta de la vetllada, on la cloenda va anar a càrrec de José R. Baena, director del CRP II La Selva.

Ciència, Disseny, Ecologia, Psicologia, Biologia i altres àmbits d’estudi

El total de quinze treballs seleccionats enguany en la 11a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de La Selva han abastat diversos àmbits d’estudi: ciència, matemàtiques, tecnologia, química i gastronomia, disseny i impressió 3D, biologia, arquitectura, ecologia, humanitats, art i psicologia, i ciències socials. Tot aquest seguit de temàtiques es van tractar al llarg de les dues parts de l’acte.

El denominador comú va ser la convicció i decisió amb què van defensar els respectius treballs, cadascú amb el seu estil propi, les i els estudiants dels centres selvatans. Respecte els centres educatius participants, dels 15 treballs seleccionats n’hi ha hagut 6 presentats pels 3 instituts de Blanes. En representació de l’INS Serrallarga Mireia Gibert va defensar ‘El misteri sota la capa blava. Rutes marines per Cala Bona’, que compta fins i tot amb un logotip propi, i Ana Laura Sosa ‘Una pinzellada d’artteràpia’, fent cas a la cita de Van Gogh: ‘L’art és per a consolar aquells que estan trencats per la vida’.

Per la seva banda, des de l’Institut Sa Palomera Júlia Galán va presentar ‘LGTBIQ+. Estudi sobre els prejudicis i desinformació vers el col·lectiu LGTBIQ+ a Catalunya entre 2021-2022’, i Laia Zambrano un ‘Estudi comparatiu de la biodiversitat marina a la Cala Sant Francesc i al port de Blanes. Finalment, en representació de l’INS S’Agulla, Andrea Contreras va presentar el seu treball ‘Cuidem la Tordera'’, i Emma Aguilera la ‘Rehabilitació integral de la Masia Cal Bonic Ros’ de Blanes, amb maqueta inclosa.

La segona part es va encetar amb la interpretació d’un extens repertori musical a càrrec dels i les estudiants de 1er de Batxillerat Artístic de l’Institut Serrallarga. Entre les peces que van oferir en viu i en directe s’hi van comptar ‘Stand By Me’, ‘Valerie’ o bé temes dels grups catalans ‘Oques Grasses’ i ‘The Tyets’.


1a Part :
Alumne/a Títol del treball Centre Localitat Clàudia Font Contaminants plàstics a la riera Rec Clar INS Vidreres Vidreres Isaac Sacasa El sistema educatiu i la pressió sobre els joves INS Vidreres Vidreres Alèxia Prisacari On s’amaga el nombre d’or' INS Rocagrossa Lloret Patrik Nikolai dimitrov Darrere l’11 S. Investigació i anàlisi estudis del NIST INS Rocagrossa Lloret Pol Agulló L’eficàcia en els sistemes de transmissió de la bicicleta INS R. Coll i Rodés Lloret David Oganesyan TOT COR: Un batec, una vida INS R. Coll i Rodés Lloret Marina Sánchez Química d’Avantguarda Col·legi Immaculada C. Lloret Miguel Agúndez Mà robòtica Col·legi Immaculada C. Lloret

2a Part :
Alumne/a Títol del treball Centre Localitat Mireia Gibert El misteri sota la capa blava. Rutes Marines per Cala Bona INS Serrallarga Blanes Ana Laura Sosa Una pinzellada d’artteràpia INS Serrallarga Blanes Júlia Galán LGTBIQ+: Estudi prejudicis i desinformació del col·lectiu a Catalunya 2021-22 INS Sa Palomera Blanes Laia Zambrano Estudi comparatiu biodiversitat marina a Cala St. Francesc i al Port INS Sa Palomera Blanes Emma Aguilera Rehabilitació Integral Masia Cal Bonic Gros INS S’Agulla Blanes Andrea Contreras Cuidem la Tordera ' INS S’Agulla Blanes Miquel Samada Hotel Rovira, Big Data i el turisme tossenc INS Tossa de Mar Tossa

168458750911a_mostra_treballs_de_recerca_batxillerat_selva_ii_(105).jpg
168458750911a_mostra_treballs_de_recerca_batxillerat_selva_ii_(40).jpg
168458750911a_mostra_treballs_de_recerca_batxillerat_selva_ii_(33).jpg
168458750911a_mostra_treballs_de_recerca_batxillerat_selva_ii_(64).jpg
168458750911a_mostra_treballs_de_recerca_batxillerat_selva_ii_(103).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version