Canal Ajuntament

Blanes. Blanes engega un Pla Local LGBTI+ amb l’organització de jornades participatives i trobades grupals amb joves

Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de lluita contra la LGBTI+ Fòbia, el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual (conegut sota les sigles de SAI) i de Gènere ha donat a conèixer el nou projecte en què ha començat a treballar. Es tracta d’elaborar un Pla Local LGBTI+ que es vol fer comptant amb la participació de tota la ciutadania.

Per aconseguir-ho, el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania s’ha proposat que es pugui comptar amb el màxim de participació ciutadana. La intenció és que el pla local sorgeixi de les aportacions de tothom però, en especial, representants del col·lectiu LGBTI+.

Jornades participatives per elaborar el Pla Local LGBTI+

En aquest darrer sentit, s’està treballant dues eines principals per assolir aquest ambiciós objectiu. D’una banda, està previst organitzar unes jornades participatives on es podrà treballar conjuntament perquè Blanes pugui ser un municipi més inclusiu i divers, on totes les identitats puguin sentir-se acollides abans que rebutjades.

En aquest darrer sentit, s’està treballant perquè les jornades tinguin lloc durant el mes de juny. La planificació és que se’n facin dues, i el què es vol treballar en especial és en què els i les assistents s’impliquin en l’elaboració del Pla Local per poder lluitar contra les violències LGBTI+ Fòbiques. Es tracta que tothom i pugui dir la seva, i per això estaran obertes a la participació de tothom que hi estigui interessat/-ada.

Trobades Grupals amb Adolescents i Jovent LGBTI+

L’altra eina per elaborar el Pla Local LGBTI+ seran unes reunions que es faran periòdicament. Es tracta de trobades grupals d’adolescents i jovent LGBTI+ que tindran lloc el darrer dilluns de cada mes a les 5 de la tarda. La sessió inaugural, prevista pel 29 de maig, serà una carta de presentació, una informació inicial sobre els objectius que les menen.

No cal inscripció prèvia per assistir-hi: tan sols tenir ganes de participar, de prendre part en unes trobades que no tenen altre objectiu que contribuir també a l’elaboració del Pla Local, però també perquè els usuaris i usuàries del servei pugin abocar-hi les seves inquietuds, idees i/o preocupacions que puguin tenir. És una part important per elaborar el Pla d’Acció Local, però també una manera de sentir-se recolzat, escoltat i comprès en un entorn propici a l’intercanvi d’idees, sense pressions ni imposicions.

Nou local del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual i de Gènere

Aprofitant la celebració del Dia Internacional Contra la LGBTI-Fòbia, aquest dimecres s’ha posat en marxa el nou local que allotja el SAI, Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Sexual i de Gènere. De fet, s’ha tractat d’una mudança molt localitzada, ja que la nova ubicació està situada tot just uns metres més enllà d’on estava fins ara. L’horari d’atenció al públic és els dilluns i dijous, de 9 a 12 h, amb cita prèvia, i el telèfon és 972 336 207.

Ara el SAI està a la Plaça Argentina número 2, però tot just fins el passat dimarts estava al número 5 de la plaça, compartint espai amb el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. A banda de millorar l’entorn i l’espai que ocupa ara el SAI, també s’ha decidit fer aquest trasllat perquè cadascú disposi del seu propi entorn i –sobretot, un aspecte important- preservar l’anonimat de les persones que acudeixen a aquests serveis.

Pancarta reivindicativa a la façana de l’Ajuntament de Blanes
Avui es commemora el Dia Internacional Contra la LGBTI-Fòbia, una diada reivindicativa contra les situacions de violència i discriminació que pateixen les persones no heterocisnormatives: lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, etc. Aquesta reivindicació es fa coincidir amb la data del 17 de maig perquè en aquesta mateixa data de l’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals.

La d’avui és una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques i morals que pateixen les persones LGBTI+. Per donar-hi suport de manera explícita, l’Ajuntament de Blanes ha volgut fer palesa la reivindicació penjant una pancarta reivindicativa al lloc més oficial d’arreu de la vila; el balcó principal de l’edifici consistorial.

Se n’han encarregat d’instal·lar-la els efectius dels Serveis Municipals. La pancarta que recolza la jornada d’aquest dimecres compta amb un fons multicolor, en clara al·lusió als colors de l’Arc de Sant Martí, símbol de la lluita LGBTI. Al seu damunt s’hi pot llegir el lema ’17 Maig: Dia Internacional Contra l’Homofòbia: la Lesbiofòbia, la Gaifòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. Blanes, Ciutat Oberta i Diversa’.

1684314243nova_seu_del_sai_(1).jpg
1684314243pla_local_blanes_lgbti+_2023.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version