Canal Ajuntament

Blanes. El Teatre de Blanes projecta dijous ‘Vasil’, el nou film del Cicle de Cinema Gaudí

Aquest dijous 18 de maig el Teatre de Blanes continua la cinquena temporada del Cicle de Cinema Gaudí que organitza l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català. I ho fa precisament amb la cinquena pel·lícula d’aquesta cinquena temporada: ‘Vasil’, una coproducció d’Espanya i Bulgaria estrenada l’any passat.

La protagonitzen Ivan Barnev i Karra Elejalde, que donen vida respectivament a Vasil –el títol del film- i Alfredo. Vasil és un home intel·ligent i carismàtic i campió jugant al bridge i als escacs, però dorm al carrer des que va arribar de Bulgària. Per la seva banda, Alfred és un arquitecte jubilat que l’acull a casa seva davant la sorpresa de la seva filla.

Els dos homes no tenen res en comú, llevat de la seva passió pels escacs. Tot i aquestes diferències, poc a poc Vasil aconseguirà trencar les barreres aixecades per Alfred. Això és perquè Vasil te un do: transformar per sempre a aquelles persones amb qui es relaciona. Potser el més curiós de tot plegat és que la guionista i directora del film, Avelina Prat, va escriure la història arran de la seva pròpia experiència amb son pare.

Amb aquest punt de partida de realitat, es construeix una amable història d’amistat entre el jubilat i l’immigrant, recolzada en l’excel·lent interpretació dels dos protagonistes. La seva complicitat es transmet als i les espectadores, sobretot per a aquell públic a qui els agrada la comèdia subtil, amb una plàcida transició que s’allunya d’artificials construccions fílmiques.

Val a dir que es tracta de la primera incursió d’Avelina Prat com a directora d’un llargmetratge, ja que fins ara havia escrit i dirigit curtmetratges que havien conreat un ample reconeixement en festivals estatals i internacionals. ‘Vasil es projectarà dijous a les 8 del vespre, i les entrades anticipades es poden adquirir a: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/560-vasil.html

1684267531fotogrames_i_rodatge_vasil_(4).jpg
1684267532fotogrames_i_rodatge_vasil_(9).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version