Canal Ajuntament

Blanes. L’Ajuntament i el Consolat d’Uruguai reten Homenatge Pòstum a Luis Eduardo ‘Peje’ Larrosa jugador olímpic de bàsquet resident a Blanes

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir aquest passat cap de setmana un emotiu homenatge pòstum a Luis Eduardo ‘Peje’ Larrosa, jugador olímpic de la selecció uruguaiana de basquet. L’esportista, que va residir en aquest municipi els darrers anys, va morir a l’edat de 65 anys l’últim cap de setmana del mes d’abril després de patir un atac de cor.

Abans que les seves cendres siguin repatriades al seu país d’origen, el Consolat d’Uruguai es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Blanes per demanar que es col·laborés en l’organització d’un homenatge pòstum a la ciutat on ha viscut els darrers anys de la seva vida. I és que, a banda de la seva bonhomia com a persona, Luis Eduardo ‘Peje’ Larrosa és una persona molt apreciada per tothom.

Jugador de la Selecció Uruguaiana als JJOO de Los Angeles ‘84

Una de les màximes fites assolides durant la seva carrera esportiva com a jugador de bàsquet va ser representar al seu país a la selecció uruguaiana, que va aconseguir un honrós sisè lloc als Jocs Olímpics de Los Angeles ’84. Va formar part d’un inoblidable quintet de jugadors al costat dels companys d’equip Carlos Peinado, Wilfredo Ruiz, Horacio López i Hebert Núñez.

El dream team que va assolir la fita més alta en la història del bàsquet d’Uruguai el completaven Walter Pagani, Julio Pereyra, Víctor Frattini, Álvaro Tito, Horacio Perdomo i Juan Carles Mignone, dirigits per Washington Pirulo Etchamendi. Luis Eduardo ‘Peje’ Larrosa jugava en la posició de pivot, i el caracteritzava la seva implicació, així com també la seva bonhomia que el va fer molt estimat.

Els seus primers passos en el món de l’esport els va donar a Aguada, i en aquest sentit, fent gala de la seva modèstia, es definia com un Aguatero més. Ara bé, la seva trajectòria inclou equips com Olimpia, Nacional, Atenas, Heraica i Macabi, Peñarol, Nepturno, Biguà i Lanús d’Argentina. Abans, l’equip ja havia estat campió de Sud Amèrica a la selecció uruguaiana l’any 1981.

Homenatge Pòstum a un excel·lent jugador i gran persona

L’homenatge pòstum va ser conduit per la senadora per Barcelona d’origen uruguaià Ana Surra, qui va anar presentant successivament les autoritats i amics del jugador que van encapçalar l’acte. En primer lloc va donar la benvinguda a tothom l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va elogiar tant la dimensió humana com esportiva del jugador, destacant l’honor que significava per a una població com Blanes, on la pràctica esportiva compta amb tants adeptes i seguidors, haver compartit els darrers anys de la vida d’aquest excel·lent jugador, a qui tothom recorda sobretot per ser una persona que es feia estimar.

Tot seguit van seguit va ser el torn del cònsol general d’Uruguai, Pedro Valenzuela, que va agrair l’Ajuntament de Blanes haver pogut celebrar l’homenatge a Luis Eduardo Larrosa, recordant la seva figura entre l’admiració i l’estimació més sentida. Per últim, el torn de parlaments el va tancar Juan Delgado, amic personal de l’homenatjat que, com ell, també jugava a bàsquet, i amb qui compartien l’estimació per aquest esport a través de URUES, l’equip de bàsquet de jugadors uruguaians a l’estat espanyol.

Per tancar l’homenatge, es va projectar un vídeo en record de Luis Eduardo ‘Peje’ Larosa. Les seves cendres, que van presidir l’acte celebrat a la Sala de Plens, seran traslladades a Uruguai, on està previst que se li reti un homenatge d’estat amb els seus familiars. Per recollir les mostres de condol i el sentiment d’absència que ha deixat la seva mort, mitja hora abans que comencés l’acte d’homenatge es va donar accés a la Sala de Plens perquè tothom qui ho volgués expressés els seus sentiments a un Llibre de Condol que es va habilitar per a la ocasió.

A l’acte va assistir una nombrosa representació de la comunitat uruguaiana que resideix aquí, així com el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calataiud, en representació del govern català. També es va comptar amb la participació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, que es van afegir al sentit acte de reconeixement.

1684249205parlament_senadora_ana_surra.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version