Canal Ajuntament

Ordino. El programa cultural dedicat al Marroc arriba a l’equador amb un taller de henna a la casa pairal

La cantant Ikram Essaghir i la periodista Alba Doral preparen una sessió en format entrevista al foyer

El cicle cultural Geografies dedicat al Marroc arriba a l’equador de la sisena edició demà, dissabte 13 de maig, amb un taller de henna que tindrà lloc a les 11 h a la Casa Pairal, a càrrec de Ghizlane Bellari. Els assistents aprendran per a què serveix l’aplicació d’aquest pigment natural, el seu simbolisme i la seva aplicació a la pell. Bellari, és una sanitària resident a Barcelona, especialista en fer dibuixos amb henna per a núvies. La convidada protagonitza el primer taller del cicle, el segon serà el dia 20 de maig i tancarà el programa cultural amb la preparació d’un cuscús, a càrrec de l’andorrana d’origen marroquí Nadia Azzouz. 

El filòleg i especialista en pensament sufista, col·laborador habitual del cicle i investigador Víctor Pallejà, reprendrà les conferències al foyer de l’Auditori Nacional el dilluns 15 de maig a les 19 h amb la ponència ‘Marroc de lluny i de prop. Una introducció a la seva història vista des dels Pirineus’. 

Un altre acte destacat de la setmana serà la sessió en format entrevista, que tindrà lloc el dimarts 16 de maig a les 19 h al foyer de l’Auditori Nacional. L’artista Ikram Essaghir és una activista cultural, establerta a Barcelona, que reivindica la cultura amaziga d’origen des de la seva música i la seva paraula. La periodista Alba Doral ens descobrirà la personalitat d’Essaghir mitjançant una conversa distesa amb la convidada. 

1683964355fernandezparrilla-ana6.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version