Canal Ajuntament

Roses. Els delictes van disminuir a Roses durant l’estiu

La Junta Local de Seguretat celebrada la tarda d’ahir a Roses va passar balanç a les actuacions i resultats assolits pels cossos policials de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional durant el període d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre) al municipi. El clar descens en el nombre de delictes i faltes comptabilitzats (d’un 11,5%), així com l’exitosa resolució dels dos casos de robatori amb violència perpetrats a la població durant l’estiu, fan parlar d’una valoració molt positiva de la temporada.

Una primera dada molt positiva extreta de la reunió d’ahir és que, mentre les avaluacions de les darreres Juntes de Seguretat indicaven que la tipologia i nombre d’incidències es mantenien a Roses en els mateixos índexs que en anys anteriors, aquest estiu s’ha constatat un clar descens dels actes delictius, passant dels 1.092 produïts entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2011, als 966 comptabilitzats durant el mateix període d’enguany, xifres que representen un descens de l’11,5%. Concretament, en l’apartat de delictes contra el patrimoni, aquests han disminuït un 12,9 %, mentre que les faltes ho han fet un 5,3% i els delictes un 15,8%.
Una altra valoració molt positiva és que els dos robatoris violents perpetrats al municipi, un d’ells al juny i l’altre al setembre, han estat exitosament resolts, amb la detenció dels presumptes autors dels fets. En el primer dels casos, en el robatori amb intimidació del mes de juny a la urbanització de Mas Fumats, la detenció es va produir el passat mes de setembre, mentre que en el recent cas ocorregut a la urbanització de Mas Mates, la detenció va tenir lloc als 20 minuts d’haver-se comès el robatori.
Entre les actuacions realitzades durant l’estiu destaquen també els nombrosos dispositius contra la pràctica de la venda il•legal en el municipi, amb un resultat de 132 actes obertes, i 2,8 tones de material decomissat. Enguany, s’han tornat a intensificar les actuacions coordinades entre els diferents cossos policials, arribant a comptar en diverses ocasions amb la participació del Servei Subaquàtic de Sabadell dels Mossos d’Esquadra. Les quatre policies (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional), van col•laborar també en l’actuació de detecció de massatgistes il•legals a les platges del municipi.
Durant la reunió celebrada ahir es van fixar també els serveis a intensifiar durant els propers mesos, com la potenciació de la policia de proximitat, i molt concretament el reforç de la vigilància a les urbanitzacions del municipi, també per part del servei Albatros (patrulles mixtes entre Policia Local i Mossos d’Esquadra).
Per part de la Policia Local, els controls de vehicles, motocicletes i ciclomotors, així com els tests d’alcoholèmia i drogotest entre els conductors, seran altres dels serveis que s’intensificaran en les properes setmanes, amb l’objectiu d’incidir a un altre dels objectius marcats ahir: la reducció de l’accidentabilitat i una major conscienciació en la millora de la disciplina viària.
En aquest apartat, es dóna el cas que durant la temporada d’estiu, i per primera vegada, han estat més nombroses les denúncies administratives imposades per la Policia Local per conducció sota els efectes d’estupefaents (10 denúncies), que per alcohol (8 denúncies), fet que constata un canvi de tendència en el consum de substàncies que afecten a la conducció.
Un cop realitzada la Junta, el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, s’ha mostrat molt satisfet pels resultats presentats ahir i felicita, un cop més, la tasca de tots els agents i cossos que treballen a la població. En aquesta ocasió, a més, ha volgut destacar l’actuació de Mossos d’Esquadra, per la contundent resposta en els casos de robatori amb violència. El regidor apunta que, “com és normal, aquest tipus de delictes són els que més alarma social i preocupació generen entre la ciutadania. En aquests casos, una eficaç resposta policial, com la realitzada pels Mossos amb la detenció dels presumptes autors dels robatoris, són la millor garantia per tranquil•litzar la població i mantenir el benestar de la ciutadania en matèria de seguretat”.
La Junta Local de Seguretat de Roses celebrada ahir, presidida per l’alcalde, Carles Pàramo, va comptar amb l’assistència del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, del regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, del delegat d’Interior a Girona, Albert Ballesta, a més de representantants de la Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version