Canal Ajuntament

La GIO Symphonia, amb Trio Capmany, i l’espectacle teatral Mamaaa!!! obren demà el Pati Cultural 2023

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona ja està a punt per arrencar, a partir de demà, divendres, una nova edició del Pati Cultural. És el tercer any consecutiu que l’ens supramunicipal, organitzador de l’esdeveniment des del 1998 –amb l’únic parèntesi del 2020 a causa de la pandèmia–, aposta per aquest espai, més accessible, còmode i amb més capacitat que l’anterior, que era el pati de la seu de la Diputació.  

Fins aquest diumenge i durant tres dies, el públic que s’hi acosti podrà gaudir gratuïtament de propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines, als quals la corporació dona suport al llarg de l’any.  

En total, en aquesta edició del 2023, s’hi han programat tretze actuacions, que es repartiran entre el pati de la Casa de Cultura i l’auditori Viader. Aquest fet facilitarà que, en cas de pluja, alguns dels espectacles previstos a l’aire lliure es puguin traslladar a l’interior. 

La GIO Symphonia s’encarregarà d’obrir aquesta edició demà a la tarda (18.30 h) a l’auditori Viader. Clara Canimas (fagot), Pau Roca (oboè) i Joan Roca (clarinet) oferiran l’espectacle Trio Capmany, una aposta per fer música de cambra de qualitat i de nova creació. Posteriorment, i al pati de la Casa de Cultura (21.30 h), es podrà presenciar Mamaaa!!!, una comèdia de l’Associació Teiatròlics que mostra una realitat que tot just comencem a viure: una generació que voreja la seixantena i que ningú no va preparar per aguantar uns pares incombustibles.  

Onze activitats entre dissabte i diumenge 

La jornada de dissabte l’obriran els alumnes de nivell elemental i de grau professional del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona amb l’espectacle El talent va al Pati (10.30 h). Serà a l’auditori Viader, on hi haurà actuacions de solistes i de grups de cambra amb diversos instruments. 

En el mateix espai i a partir de les 12.30 h, es projectaran quatre curtmetratges d’uns quinze minuts cadascun, creats i protagonitzats per alumnes de l’Associació Escenaris Especials, entitat que fa teatre amb persones amb risc d’exclusió social o amb diversitat funcional. Són Jo vull ser actor, amb joves amb necessitats educatives especials i deficiències neuromotores; Diez millones, amb persones que estan en procés de deshabituació de tòxics; Boda maldita, amb persones amb trastorn d’espectre autista, i Comiat, amb persones amb trastorn de salut mental.  

A la tarda hi haurà tres espectacles més. Des de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, arriba la companyia Caída amb Insània, al pati de la Casa de Cultura (17.00 h); The Delightful Pocket Company, de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, presenten Meravellosa companyia a l’auditori Viader (18.30 h), i la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines tancarà la jornada amb la Black Music Big Band, que compartirà escenari amb la Big Band des Mercadal de Menorca (21.30 h)..  

Diumenge l’activitat encara serà més intensa. Al matí, la Fundació Xarxa oferirà l’espectacle Visca la xerinola, de Rikus Animació Familiar (10 h), i El Galliner, Passions a Montmartre (12.30 h), ambdós al pati de la Casa de Cultura. Entremig, a l’auditori Viader (11.30 h), es podran visualitzar curtmetratges creats per alumnes de l’Escola Universitària de les Arts de Girona (ERAM-UdG). 

A la tarda serà el torn de La Moderna, que presentarà al pati un tastet dels seus projectes educatius de format més gran: la Girona Marxing Band, la Moderna Big Band i el Taller de Musicals (17 h). Posteriorment, però, a l’auditori Viader, la Fundació Òpera Catalunya oferirà Don Giovanni, un dels títols més representats de Mozart (18.30 h). L’edició d’enguany es tancarà amb la Mostra de veu, a càrrec del grup d’interpretació i veu de l’ERAM (21.30 h).   

Servei de barra i concurs d’Instagram 

Com a novetat d’aquesta edició, el Pati Cultural oferirà servei de barra a tots els assistents als espectacles. Estarà gestionat per AD Iniciatives Social, una associació de Girona que, des del 1994, treballa per a la millora del benestar d’infants, adolescents i les seves famílies a través de programes i serveis especialitzats, orientats a la prevenció, l’atenció i la protecció. 

A més, la Diputació de Girona ha decidit tornar a organitzar el concurs d’Instagram «El teu Pati» per fomentar la participació dels espectadors en les diferents propostes programades i captar l’essència de l’esdeveniment des d’una perspectiva diferent.  

Hi pot participar tothom que ho desitgi, etiquetant la Diputació de Girona (@diputaciogirona) i utilitzant les etiquetes #elteupati i #paticultural. Cada concursant podrà publicar tantes fotografies com vulgui a través del seu compte personal, sempre que corresponguin al Pati Cultural 2023 i les publiqui durant aquest cap de setmana de l’esdeveniment.  

Un jurat escollirà les fotografies guanyadores i el veredicte es farà públic dies més tard del Pati Cultural a través del compte d’Instagram de la Diputació de Girona. Hi haurà cinc premis, que consistiran en productes del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona i en entrades per als principals festivals culturals de les comarques gironines.  

Tota la programació i la informació detallada de les diferents activitats es poden consultar al web: https://paticultural.ddgi.cat/. 

1683805663gio_symphonia.jpg

1683805663mamaaa!!!.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version