Canal Ajuntament

Blanes recull 2.030 euros a la Gala Benèfica pels damnificats pels terratrèmols de Turquia i Síria

El Teatre de Blanes va acollir la tarda-vespre del passat dissabte una Gala Benèfica per recollir fons econòmics per ajudar als damnificats pels terratrèmols de Turquia i Síria. Presentada amb el títol ‘Blanes amb Turquia i Síria’, l’esdeveniment va comptar amb diversos ingredients 100% blanencs: cantants, bailaores, músics, funambulistes i, sobretot, molt humor i bon rotllo.

Finalment la gala ha aconseguit aplegar un total de 2.030 € amb la venda d’entrades, després que els i les artistes que van actuar ho van fer total i absolutament de franc, de manera solidària. Aquests diners es faran arribar a la ONG de Càritas Turquia, vehiculats a través de la seva homònima a Blanes, Càritas Interparroquial-Girona-Blanes.

Actuacions d’artistes blanencs i blanenques

Tot i que inicialment la gala s’esperava durés poc més d’una hora i mitja, finalment les ganes de passar-s’ho bé i –sobretot- l’entusiasme del públic assistent va provocar que la vetllada s’allargués durant més de dues hores i mitja, farcides del bon fer de cadascun dels ingredients amb què es va comptar. Per embolcallar la representació, es va comptar amb una mestressa de cerimònies d’excepció.

Es tractava de l’actriu blanenca Maria Sola, qui no tan sols es va limitar a fer de presentadora, sinó que també va intervenir activament recitant poemes o amb breus esquetxos, com per exemple quan va interpretar en playback la coneguda cançó Olvídame y paga la vuelta del duet Pimpinela, acompanyada de la granota Gustavo, del programa de TV ‘Sesame Street’. L’actriu va animar la concurrència i va ajudar a omplir aquells buits que solen haver-hi entre actuació i actuació quan s’ha de preparar el següent ingredient.

Els dos primers plats de la vetllada van ser dos joves artistes farcits de talent, tots dos cantants i compositors de temes inoblidables. Primer Naiara Burke, i després Bru Gallart. Rere d’ells dos, que van oferir temes propis però també versions d’altres cantants, va venir una primera part del Grup Alegria, que va tornar a intervenir posteriorment amb més balls de flamenc.

Abans d’aquest segon torn, però, es va gaudir d’una artista que poques vegades s’havia pogut veure en funcions a Blanes: Martademarte. Està integrat per qui dóna nom a la companyia –clown, ballarina i funambulista-, i per l’Alfred, clown i guitarra que aporta el necessari acompanyament i bones dosis d’humor. Després de fer riure durant una bona estona al públic amb les seves ocurrències, Martademarte va posar l’ai al cor de més d’un dels espectadors al culminar la seva intervenció caminant literalment per sobre d’unes ampolles de cava disposades dalt de l’escenari on no hi havia trampa ni cartró possibles.

La cirereta del pastís la van posar els nois i noies de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria dirigits per Jordi Sacristán. Cadascuna de les seves peces va ser reblada per un càlid aplaudiment que encara va ser més sentit quan un dels joves  components va oferir amb veu pròpia tot un clàssic entre els clàssics: Mi Gran Noche, de l’incombustible cantant Raphael, emulant-lo fins i tot amb el gest de dur penjada l’americana sobre l’esquena agafada amb un dit.

I així, quan ja eren quarts d’11 de la nit –l’espectacle havia començat a 2/4 de 8- va transcórrer la vetllada que ha demostrat una vegada més la solidaritat del municipi blanenc envers els damnificats pel terratrèmol de Síria i Turquia. La gala estava organitzada pel Centre Catòlic i Càritas Interparroquial de Blanes, amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, representada dissabte pel seu tinent d’alcalde, Albert Sanz.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version