Canal Ajuntament

L’Esbart Joaquim Ruyra culmina divendres la 6a edició de ‘Dansa a les Escoles’ al Passeig de Mar de Blanes

Aquest proper divendres Blanes viurà per sisena vegada un esdeveniment singular, d’aquells que no es veuen cada dia, perquè és difícilment repetible i requereix d’una acurada coordinació. Es tracta de la Cloenda de l’activitat ‘Dansa a les Escoles’, que té l’objectiu de dur a les escoles la dansa d’arrel com a eina educativa i lúdica. L’organitza l’Esbart Joaquim Ruyra, qui precisament durant aquest 2023 celebra el seu 60è aniversari amb diversos esdeveniments.

L’activitat de la VI Cloenda de Dansa a les Escoles començarà a partir de les 10 del matí, el Passeig de Mar allotjarà 2.300 escolars que pertanyen a tots els centres educatius del municipi. Els membres de l’Esbart Joaquim Ruyra es van encarregar en el seu moment d’ensenyar les danses els mestres, i els i les professores, al seu temps, s’han encarregat de fer-ho amb els i les respectives alumnes.

Per aprendre els balls, si bé les tonades i melodies que s’utilitzen són de caràcter popular i tradicional, la proposta elaborada per l’esbart ha presentat nous arranjaments musicals per donar-li un caire més modern. Són versions totalment contemporànies i a to amb les estètiques musicals d’avui. Per interpretar-les, es compta amb una cobla de petit format amb prestigiosos músics de l’àmbit d’arrel, sota direcció de Marcel Casellas, i amb l’animador infantil Jaume Barri com a convidat.

1683719574cartell_cloenda_dansa_a_les_escoles_esbart_joaquim_ruyra_2023-horitzontal.jpg
1683719574cloenda_dansa_a_les_escoles_(11).jpg
1683719574cloenda_dansa_a_les_escoles_(31).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version