Canal Ajuntament

Més de 150 persones gaudeixen de l’art contemporani amb ‘Els Ports. Natura i Art’

Aquest projecte d’intervencions artístiques al Parc Natural dels Ports es consolida amb èxit de públic i qualitat de propostes.El certamen està organitzat per l’Associació Cultural EPNiA i Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

El Mas de Quiquet, la marbrera o la Cova de Picasso han estat alguns dels espais del Parc Natural dels Ports a Horta de Sant Joan on s’han instal·lat les intervencions artístiques contemporànies i efímeres de la 8ª edició de Els Ports. Natura i Art. El certamen que s’ha celebrat aquest diumenge al matí ha congregat més de 150 persones.

Enguany el certamen recollia cinc propostes artístiques de Carles Mamano (Barcelona), Jordi Llort (Tarragona), Silvia Franzher + Ohlalana! (La Ràpita i Vall-de-roures), Íria Rodon (Valls) i Asunción + Guasch (Barcelona). Unes intervencions que l’artista i comissari del certamen Sergi Quiñonero descriu com “una convocatòria molt rodona i compacta, amb un discurs molt potent que, en més d’una de les instal·lacions, ha transportat al públic a nous conceptes i idees sobre la història, els oficis tradicionals i la interacció dels humans amb la natura”.

I és que reflexionar sobre la relació que tenim amb la natura i el paisatge és un dels objectius que persegueix Els Ports. Natura i Art. Es proposa als assistents viure una experiència en primera persona a través d’un diàleg conceptual, visual i sensorial amb la natura. Així, durant els poc més de tres quilòmetres de recorregut els visitants van poder contemplar instal·lacions i també participar en algunes performances i happenings, una interacció pura amb l’entorn, les intervencions i els artistes.

En aquest sentit, Quiñonero ha expressat la seva satisfacció per la “resposta positiva del públic, així com l’entrega i participació en els happenings de les intervencions que proposaven els artistes Jordi Llort i Asunción + Guasch”. “L’edició ha tingut un retorn molt entusiasta i molt positiu del públic”, ha afegit.

Els Ports. Natura i Art té ara una segona cita els dies 15 i 16 de maig amb els alumnes de diverses escoles del territori (Escola Montsagre d’Horta de Sant Joan. ZER Terra Alta-Algars, Escola la Gessera de Caseres, Escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte i Escola La Miranda d’Arnes) amb les que s’organitzaran activitats educatives que vinculen l’art contemporani i la natura.

Els Ports. Natura i Art és un projecte organitzat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i l’Associació Cultural EPNiA que pretén promoure el respecte i la conservació del medi natural entre els assistents i, de fet, totes les intervencions són efímeres i estan pensades des del respecte per l’entorn.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version