Canal Ajuntament

Maragall aposta per recuperar els edificis del Front Marítim i renegociar les concessions de les discoteques

El candidat d’ERC critica que l’Ajuntament s’hagi “rendit” al “domini” de l’Estat en aquest àmbit

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha apostat per recuperar els edificis del Front Marítim i renegociar les concessions de les discoteques. Maragall ha criticat aquest dissabte que el consistori s’hagi “rendit” al “domini” de l’Estat en aquest àmbit. “L’Estat té segrestat el Front Marítim, nosaltres en liderarem la recuperació”, ha assegurat, tot remarcant que l’Estat és propietari de nombrosos edificis malgrat que “no estan sent usats ni en un 10% de les seves capacitats”. Maragall ha indicat que vol recuperar-los per dedicar-los a l’economia del coneixement, la creativitat, la ciència i la cultura.

“No pot ser que el millor indret de Barcelona sigui objecte d’aquest descarament de l’Estat. La ciutat vol i ha d’exercir el domini del Front Marítim per decidir-hi les meravelles que hi vol fer”, ha afirmat Maragall, que ha lamentat que l’actual govern dels comuns i el PSC “s’ha rendit” al domini espanyol de la zona. 

“L’alcaldia de Barcelona ha d’exercir lideratge en aquesta qüestió, però això no s’ha fet. Hi ha hagut inhibició, indiferència o, pitjor, col·laboració (amb l’Estat), com amb les subhastes inadequades dels locals del Port Olímpic”, ha criticat.

Maragall ha explicat que “aniran a totes” per la recuperació de l’espai, de la mà del Govern de la Generalitat i del Parlament. Entre els edificis dels quals demanen el retorn, n’hi ha diversos al Passeig Colom com la Junta d’obres del Port, el sector aeri del Ministeri de Defensa, el Govern Militar, la Comandància Naval, la Capitania General, l’Antic Govern Civil, Correus o l’Edifici Hisenda de l’Agència Espanyola Tributària. A més, els republicans també volen renegociar les concessions dels locals de les discoteques del Front Marítim que el Ministeri d’Hisenda encara té llogades.

El republicà ha plantejat tres propostes: ampliar el projecte del Blue Tech Port perquè sigui centre d’innovació i ubicació de projectes europeus; impulsar l’FP associada al sector nàutic, i impulsar un nou Centre de Recerca i Protecció del Mediterrani.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version