Canal Ajuntament

Calaf aprova dues modificacions de crèdit i retoca dues ordenances al Ple de maig

 

Aquest dimarts 2 de maig es va celebrar la sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Calaf que serà la darrera d'aquest mandat. Un dels primers punts de l'ordre del dia, va ser el sorteig per determinar la conformació de les meses electorals del 28 de maig.

Seguidament, es van aprovar dues modificacions de crèdit amb les abstencions dels dos grups de l'oposició. La primera, amb un import de 2.797 € provinents de la partida de festes populars, es destinarà a inversions de millora a la capella del CRO (Centre de Recursos per l'Ocupació) per instal·lar-hi un sistema de perfilaria per exposicions.  La segona, per valor de 22.478 €, provinents de romanent, es destinarà a: obres de manteniment de la tribuna de l'antic ajuntament, col·locació d'una nova canal a la sala d'actes i millores a la façana i voladís del Poliesportiu.

D'altra banda, el Ple va aprovar dues modificacions relacionades amb les ordenances. Per una part, es va canviar l'ordenança municipal de circulació, limitant el pas i prohibint l'aparcament de transports pesants a les àrees senyalitzades. D'altra banda, es va adaptar l'ordenança introduint elements de la nova mobilitat urbana com per exemple, els patinets elèctrics. En aquest cas, els partits de l'oposició també es van abstenir. Joan Caballol, de Junts per Catalunya, va insistir en la importància de fer arribar la informació a les persones usuàries d'aquests vehicles i de poder sancionar degudament en cas d'infraccions.

En aquesta línia, també es va aprovar l'ordenança de civisme i convivència vilatana incorporant una regulació en relació amb les mesures alternatives a la sanció econòmica. En aquest cas, JUNTS hi va votar a favor i el GiC es va abstenir, tot i que Josep Casulleras del GiC va afirmar que la proposta segurament tindria efectes positius per la població que es pugui veure afectada.  

Finalment, al Ple es va donar compte de la resposta de la Conselleria de Presidència en relació amb la demanda per crear la futura comarca de l'Alta Segarra. A la carta rebuda pel consistori, la Generalitat  demana un acord de Ple justificant els motius i oportunitats de la creació d'aquesta nova comarca per iniciar l'expedient oportú.

Per acabar, en el torn de precs i preguntes, l'alcalde, Jordi Badia, va aprofitar per acomiadar-se i intercanviar unes paraules d'agraïment amb la resta de regidors/es.

1683204878ple_2_de_maig.jpg
1683204878badia_2.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version