Canal Ajuntament

Blanes. Nou pas endavant de l’EABT que integren Blanes, Palafolls, Malgrat, Tordera i Santa Susanna

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT), ha donat aquesta setmana un nou pas endavant. Ho ha fet amb la  celebració d’una assemblea celebrada la tarda d’aquest passat dimarts amb representants dels cinc consistoris que integren l’associació de municipis de l’EABT: Blanes, Palafolls, Malgrat, Tordera i Santa Susanna, així com de les tres cooperatives agràries que hi ha al territori.

Un dels primers punts a l’ordre del dia de la reunió de treball ha estat l’aprovació dels nous estatuts, que els respectius consistoris han aprovat a les respectives sessions plenàries. En el cas de l’Ajuntament de Blanes, representada a l’assemblea de l’EABT pel seu alcalde, Àngel Canosa, els nous estatuts van ser ratificats tot just fa una setmana, al ple municipal celebrat el 28 d’abril.

Durant l’assemblea de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera celebrada dimarts els membres del consell plenari també van aprovar el Pla d’Actuacions per aquest any 2023, així com els reglaments d’usos de la marca ‘EABT’, de cessió d’ús del distintiu i la normativa específica que té. L’entitat va formalitzar la seva constitució el passat 20 d’octubre, en una acte que també es va acollir a l’Ajuntament de Palafolls.

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera té com a principal objectiu protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les zones més productives del país. Els cinc municipis que integren l’EABT (Blanes, Palafolls, Malgrat, Tordera i Santa Susanna) estan situats en una de les hortes més fèrtils de Catalunya: la part baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor, i les platges de la Selva Litoral i l’Alt Maresme.

L’Obrador Compartit de l’EABT s’està construint a Blanes

Un dels projectes impulsats per l’EATB, en aquest cas de la mà de la Fundació Emys, s’ha posat en marxa aquest 2023 precisament a Blanes. es tracta de l’obrador compartit de la Selva i la Baixa Tordera, que serà aviat una realitat gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Blanes i l’entitat ambiental Fundació Emys. L’obrador vol ser un espai que puguin utilitzar els petits productors.

L’objectiu és que s’hi pugui transformar la matèria primera en producte elaborat i obrir noves vies de comercialització dels seus productes sense necessitat d’haver de crear o haver de disposar d’obrador propis. També afavorirà la comercialització dels anomenats productes Kilòmetre 0 de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. La signatura del conveni per impulsar la posada en marxa de l’obrador va tenir lloc a principis del passats mes de març, i una altra de les fites que es volen assolir amb la seva creació és donar resposta a la demanda de la ciutadania per consumir productes sostenibles i de proximitat a la zona territorial situada entre la Selva i el Maresme.

Per afrontar el projecte d'aquest obrador, la Fundació Emys ha aconseguit finançament gràcies al projecte PECT “Girona. Sistema Alimentari Sostenible” cofinançat en el 50 % pel Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa Operatiu Feder de Catalunya 2014-2020 , i amb el 25% de la Diputació de Girona.

1683204874assemblea_eabt_2.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version