Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona ofereix un nou recurs educatiu centrat en el soroll i els seus efectes sobre les persones

Està destinat a alumnes de batxillerat i de cicles formatius

Aquest curs 2012-2013 l’Ajuntament de Girona posa a disposició dels instituts de la ciutat un nou recurs educatiu centrat en el soroll i els seus efectes sobre les persones. El recurs, que està destinat a alumnes de batxillerat i cicles formatius, ha estat elaborat pel doctor gironí en Enginyeria Industrial i coordinador de l’Àrea de Recerca de Contaminació Acústica del Grup de Recerca en Enginyeria de Fluids, Energia i Medi Ambient (GREFEMA) de la Universitat de Girona, Josep Arnau Figuerola. Aquesta activitat es basa, en bona part, en el llibre Experiències de l’EPS (UdG) en l’àmbit de la contaminació acústica, que va publicar el 2010 Josep Arnau de manera conjunt amb Àlex Deltell.

El recurs educatiu consisteix en la presentació del fenomen del soroll ambiental, com es genera, com es transmet, diferents fonts de soroll, com afecta el soroll a les persones i com evitar-lo, amb un contingut que incidirà en la base física del fenomen i centrat en les fonts de soroll que podem trobar a Girona i comarques.

Els objectius que persegueix l’activitat són que els alumnes entenguin a fons el fenomen físic i social del soroll, que disposin d’una base per al seu càlcul predictiu, que coneguin els equips i les mesures per valorar-lo i s’iniciïn en la metodologia per a l’elaboració de mapes de soroll. D’acord amb aquests coneixements, es pretén que els alumnes prenguin consciència de la importància de prevenir la influència negativa d’un excés de sorolls a la ciutat i contribueixin a fer un entorn més amable i més saludable per a les persones que hi viuen. El soroll del trànsit i de les activitats que es produeixen als nuclis habitats és un dels problemes ambientals més freqüents que poden afectar significativament la vida de les persones i alterar les seves capacitats i aptituds.  

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version