Canal Ajuntament

Blanes. Prop de 800 escolars de Blanes participen al XXXVI Concurs de Murals de Sant Jordi celebrat avui

El Passeig de la Mestrança ha bullit d’activitat durant tot el matí, amb l’habitual explosió de coloristes representacions, i aquesta tarda a les 5 es lliuraran els premis a la Sala de Plens

Aquest matí, i fins la 1 del migdia, Blanes ha celebrat l’acte més multitudinari que es fa al municipi amb motiu de la Diada de Sant Jordi: el Concurs de Murals al Carrer. Aquest 2023 s’ha complert la 36ena edició que demostra la seva arrelada tradició, tenint també en compte que els anys 2020 i 2021 es van haver de fer en formats adaptats a les mesures preventives de la COVID.

Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera, l’Agrupament Rialles Blanes, així com d’altres departaments del consistori, enguany han participat prop de 800 escolars d’arreu del municipi. Provenen de totes les escoles del cicle d’educació primària, així com de l’escola d’educació especial Ventijol.

El tradicional esdeveniment s’ha allotjat al Passeig de la Mestrança, on s’han instal·lat gairebé 148 fustes de grans dimensions. Se’ls ha proveït del material per pintar i se’ls ha donat tres hores per elaborar les seves creacions: des de les 10 del matí fins la 1 del migdia. Això ha suposat que durant tot el matí l’indret bullís d’activitat, amb l’habitual explosió de coloristes representacions, l’anar i venir de nens i nenes a munt i a vall.

Menció Especial als 40 anys de l’Agrupació Rialles Blanes

Al voltant de les fustes instal·lades al Passeig de la Mestrança s’han situat els grups d’escolars, acompanyats per un núvol dels respectius pares, mares i familiars que seguien les evolucions de les pintures. El concurs està estructurat en dues categories principals: la “A” per a nois i noies de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys; i la “B”, de 5è i 6è de primària, d’11 i 12 anys.

Pel que fa a la temàtica de les composicions enguany hi havia, a banda de la lliure elecció que sempre es dóna als joves artistes perquè pintin el què vulguin, una segona temàtica. Es tractava de festejar els 40 anys de l’Agrupació Rialles, perquè reflectissin algun aspecte vinculat amb la veterana entitat blanenca que tantes bones estones ha fet passar tant als mateixos artistes dels murals com als seus pares, mares i familiars.  

D’aquesta manera, el jurat del concurs ha hagut de triar dos primers premis en cadascuna de les categories ‘A’ i ‘B’, i una menció especial en cada categoria, amb la temàtica dels 40 anys de Rialles. Majoritàriament, les noies i nois que han participat al concurs s’han inspirat en temàtiques relacionades amb la coneguda i característica Llegenda de Sant Jordi –amb el cavaller, la princesa i el drac com a protagonistes-, la tradició de regalar un llibre o una rosa, o bé en personatges i motius de les seves pel·lícules i sèries de televisió preferides.

Cap al migdia, quan ha finalitzat el temps de participació al concurs, ha arribat el moment de destriar els murals guanyadors d’aquesta 36ena edició. Se n’ha encarregat un jurat format per Xavier Ruiz (Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa), Ma Carme López (Agrupament Rialles de Blanes) i Judit Escayola (artista).

Murals guanyadors del 36è Concurs Cultural Sant Jordi

Igual que ja es va fer l’any passat, aquest 2023 el Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi està previst que visqui el lliurament de premis aquesta mateixa tarda enlloc que es faci demà diumenge, com era habitual. Serà avui, doncs, quan es desvetllaran públicament quins murals han estat triats per rebre els dos primers premis en cadascuna de les dues categories, així com en la temàtica especial al voltant dels 40 anys de Rialles.

L’entrega de premis començarà a les 5 de la tarda, i tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Des del migdia i fins demà diumenge, tant els murals guardonats com els que han participat al certamen estaran exposats al Passeig de la Mestrança, d’on seran necessàriament retirats per donar pas el dilluns al Mercat de Teixits que s’hi allotja cada principi de setmana.


1682199076concurs_de_murals_al_carrer_(4).jpg
1682199076concurs_de_murals_al_carrer_(44).jpg
1682199076concurs_de_murals_al_carrer_(50).jpg
1682199076concurs_de_murals_al_carrer_(54).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version