Canal Ajuntament

La Massana. El Comú de la Massana signarà un conveni amb el Govern per la construcció d’habitatges a preu assequible al complex Ribasol

El Consell de Comú de la Massana ha donat avui llum verda a la signatura del conveni de col·laboració entre el Govern d’Andorra i el Comú de la Massana per la construcció d’habitatges públics destinats a preu assequible al complex immobiliari Ribasol, situat al poble d’Arinsal.

La cònsol menor, Eva Sansa, ha exposat que “vista la necessitat actual de poder oferir pisos públics a preu assequible, i vist que la competència en tema d’habitatge recau sobre el Govern, que està interessat a adquirir els dos blocs propietat del Comú de la Massana, hem decidit arribar a un conveni de col·laboració, que signarem pròximament”. El Govern adquirirà els dos immobles per un cost de 5.501.886 euros.

Sansa ha afirmat que es treballa en aquest conveni des del passat mes de juny i que el Comú ha demanat que s’incloguin punts com que dins dels habitatges de lloguer asses destini un 10% als joves i un 5% a necessitats socials.

Els dos blocs consten de quatre plantes cadascun, a més d’una planta d’aparcament, i s’hi podran construir més de quaranta pisos. Els edificis estan buits per dins i actualment es fan servir de magatzem.

Justament, el ple del Consell també ha aprovat un crèdit extraordinari de 100.000 euros per habilitar un nou espai de magatzem.

En la mateixa sessió s’ha donat llum verda a un conveni amb un privat per canviar la cessió econòmica per la construcció d’un edifici a l’entrada de la Massana per la construcció d’un ascensor públic que condueixi des de l’Avinguda Sant Antoni fins al futur nou vial,  “afavorint la connexió d’aquesta nova cap a l’eix comercial de la Massana”, segons ha argumentat Sansa.

D’altra banda, també s’ha aprovat una modificació de les normes urbanístiques de la Massana, per harmonitzar-les amb la Llei del sòl. Com ha explicat la cònsol major, la normativa comunal era més restrictiva en alguns temes tècnics, com per exemple, les activitats forestals o la instal·lació de granges-pletes per donar servei a excursionistes. Les modificacions hauran de rebre el vistiplau de la Comissió Tècnica d’Urbanisme abans de la seva aprovació definitiva.

La sessió d’avui ha estat centrada en temes d’urbanisme. Entre altres, s’ha aprovat un pla parcial a Anyós, a més de l’aprovació de la construcció dels vials corresponents, després de rebre els informes favorables del Govern.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version