Canal Ajuntament

La Ràpita. Avancen a bon ritme les actuacions per millorar la via pública i la mobilitat a la Ràpita

Avancen a bon ritme les actuacions per millorar la via pública i la mobilitat a la Ràpita. L’execució d’aquest conjunt d’obres per suprimir barreres arquitectòniques i, per tant, donar resposta a diverses problemàtiques de mobilitat que garanteixen una millor accessibilitat a la ciutadania es van iniciar durant el mes de març. Les actuacions, recollides en la seva totalitat, estan valorades en més de 555.000 euros.

Aquestes accions canviaran la fesomia del poble, amb actuacions com la remodelació i la pavimentació de la plaça que hi ha entre l’avinguda Jacint Verdaguer i el carrer 8 de gener; també de la plaça ubicada entre els carrers Aragó, Arxiu de Simancas, València i Val de Zafan; l’arranjament i la creació d’una rampa a la plaça del carrer Convent; la millora dels carrers Sant Jordi i Gorria; i l’accés a la platja des del parc de Garbí.

Aquesta setmana, s’han iniciat les actuacions de millora del carrer Gorria, les quals consisteixen en l’execució de les voreres en plataforma única, és a dir, s’elevaran els passos de vianants i, per tant, els vianants no hauran de pujar i baixar per travessar d’un carrer a l’altre. Aquesta iniciativa sorgeix perquè les rampes que hi havia fins ara per garantir la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda no complien la normativa d’accessibilitat.

Així ho explica l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, qui exposa que “la solució tècnica que s’ha trobat a la problemàtica del carrer Gorria, ja que no era viable refer les rampes amb els pendents normatius, ha sigut fer una plataforma única en què el vianant vagi a peu pla durant tota la vorera i siguin els vehicles qui hagin de pujar i baixa per crear perpendicularment el carrer Gorria”. Caparrós afegeix que “amb aquesta actuació, facilitem la mobilitat dels vianants i els donem prioritat, ja que eliminar barreres arquitectòniques és un dels nostres objectius”.

La durada de les actuacions és d’aproximadament un mes, pel que, tenint en compte que s’han iniciat aquesta setmana, està previst que finalitzin entre el 15 i el 19 de maig. El consistori està estudiant alternatives per facilitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda durant aquestes setmanes que s’executin les obres.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version