Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Calonge. Calonge, Poble de Llibres, celebra el Sant Jordi tot el cap de setmana

Més de 30 escriptors participaran en la signatura de llibres

Parades de llibres, roses, presentacions, espectacles i música omplen la programació del segon Sant Jordi de Calonge, Poble de Llibres

Més de 30 autors estaran presents a Calonge, Poble de Llibres durant el cap de setmana de Sant Jordi. La signatura de llibres serà una part important d'un cap de setmana amb una programació cultural que omplirà el centre històric de Calonge. Enguany, quan Poble de Llibres arriba al seu segon Sant Jordi, s'ha plantejat un programa d'activitats que va arrencar dijous 13 d'abril i que concentrarà la major part dels actes els dies 21, 22 i 23 d'abril. Presentacions de llibres, música, signatures d'autors, parades de llibres i roses i el concert de Xiula seran els plats forts d'un cap de setmana cultural que arrencarà el divendres, 21 d'abril amb el Quiz-concurs El Cultureta, adreçat a joves a partir de 13 anys. També el divendres hi haurà el recital poètic "Poemes de capçalera", un espectacle de Miquel Pujadó i Maria Pau Huguet. La programació de divendres la completarà el Llibremúsics, en el que participaran Carles Ribas i Xarim Aresté.

Dissabte el protagonisme serà per la trentena d'escriptors que signaran les seves obres durant tot el dia. Miquel Casals, Argemir González, Lolita Bosch, Alba Badal, Elisabet Moreno, David Vilaseca, Pilar Francès, David Balaguer, Regina Rodríguez, Vilma Montoliu, Jaume Martín, Ana Punset, Anna Romu, Mar Garcia Puig, Iñaki García, Toni Castarnado, Jordi Cantavella, Xavier Febrés, Miquel Martín Serra, Maria Mercè Roca, Josep Maria Ganyet, Núria Gabernet, Borja Bagunyà, Thaïs Rovira, Helena Guilera, Tura Soler, Jordi Grau, Elisenda Roca i Betowers, Roser Riembau, Amin Sheikh, Enric Herce, Júlia Pascual i Àngels Membrive seran a Calonge, poble de llibres.

Durant tot el dissabte al centre històric  també hi haurà parades de llibres i roses, així com molta música, amb una roda d'instruments i jornada de portes obertes a l'Escola de Música La Moderna, el concert de Combos de la mateixa escola, el concert de duos i cambra de l'Associació de Corda de Calonge i Sant Antoni, i l'espectacle de música itinerant amb La Dinamo. La programació de dissabte la completaran la presentació de llibre "El castell de Calonge. Arquitectura i Art" de Josep Maria Esquius, un taller de Kokedama amb Müsgo i la projecció del mapping "Calonge, per molts llibres". 

El cap de setmana es completarà diumenge, diada de Sant Jordi, amb parades de llibres i roses, i amb una programació cultural que inclourà una cercavila musical, l'obertura del mural de la dibuixant Pilarín Bayés, la Bingo Jam i el concert Xiula Hits. 

Un cop finalitzat el cap de setmana de Sant Jordi, la programació cultural es completarà amb la presentació de lllibre "Miscel·lània d'homenatge a Montserrat Darnaculleta", que tindrà lloc el divendres 28 d'abril. 

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES, 21 ABRIL

17.00 h.  El Cultureta. Quiz-concurs de cultura per a joves. Diferents proves sobre art, música, cinema i literatura. Equips de 3-4 persones. Recomanat a partir de 13 anys. Premis als i les guanyadores! Inscripcions a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

19.00 h. Recital poètic, “Poemes de capçalera”, un espectacle de Miquel Pujadó i Mari Pau Huguet. A partir del llibre Poemes de capçalera de Miquel Pujadó presenta, acompanyat per Mari Pau Huguet, un espectacle per fer un recorregut a través de la història de la poesia catalana, amb temes cantats i recitats. En acabar, s’oferirà un tastet de bunyols i cava. Al castell de Calonge.

20.00 h. Llibremúsics. El primer Llibremúsics de l’any. Carles Ribas conversa amb Xarim Aresté, autor de més d’una dotzena de discos de creativitat desbordant. Una dècada després del seu debut en solitari, el seu nou treball, Ses entranyes (RGB Suports, 2022) ha estat un èxit de crítica i públic. Tanit i les guerres púniques és la seva primera novel·la. Amb ell parlarem de la seva música i els seus llibres i ens interpretarà algunes de les seves composicions. A la plaça Major. Gratuït.

DISSABTE, 22 ABRIL

Durant tot el dia, parades de llibres i roses al nucli antic de Calonge. 

De 10 a 12 h. Roda d’instruments i jornada de portes obertes. Vine a descobrir els instruments que pots aprendre a tocar a La Moderna! Rebràs tota la informació que necessites, coneixeràs el professorat, podràs provar tots els instruments... I triar el que vols començar a aprendre el curs 23-24! A l’Escola de Música la Moderna de Calonge (passeig d’Hivern, 16). 

12.30 h. Concert  de Combos, a càrrec dels alumnes i professors de l’Escola de Música La Moderna de Calonge. Els Combos de La Moderna de Calonge i Sant Antoni oferiran un concert amb el repertori que han estat treballant al llarg del curs. A la plaça Major. 

17.30 h.Taller de Kokedama amb Müsgo. Aprèn la tècnica de fer Kokedames (plantes amb test natural) i emporta’t la teva a casa. Places limitades. Inscripcions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Gratuït

18.00 h. Concert de duos i cambra, a càrrec de l’Associació de Corda de Calonge i Sant Antoni.  A la capella del Carme.  

18.00 h. Espectacle de música itinerant amb La Dinamo. La Dinamo és funk en moviment, és música amb bicicleta. Una formació única de músics sobre rodes que trenca motlles amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant. Un espectacle de proximitat en què el públic participa i fa que cada concert sigui únic. 

19.00 h. Presentació del llibre El castell de Calonge. Arquitectura i art de Josep Maria Esquius. Al castell de Calonge.

20.00 h. Espectacle de música itinerant amb La Dinamo 

21.00 h. Projecció del mapping  Calonge, per molts llibres, que es va dissenyar amb motiu del primer aniversari de Calonge, Poble de Llibres. Un espectacle audiovisual sorprenent i innovador, de gran format, creat amb llum, música i imatges en 3D que es projectarà a la façana del castell. Als jardins del castell.

En acabar, castell de focs artificials.

DIUMENGE, 23 ABRIL

Durant tot el dia, parades de llibres i roses al nucli antic de Calonge. 

D’11 a 13 h. Cercavila de música itinerant

11.00 h. Partides simultànies d’escacs, organitzades pel Club d’Escacs de Culonge i Sant Antoni. Al pati d’Armes del castell.

11.30 h. Obertura del mural de Pilarín Bayés. La dibuixant Pilarín Bayés ha fet un mural de grans dimensions on es representa la vida del municipi de Calonge i Sant Antoni. En aquest treball s’hi apreciaran els monuments, les entitats culturals i socials, i també els personatges i els paisatges més representatius de la vila. A la Biblioteca Pere Caner. 

12.30 h. Bingo Jam. Un joc, a l’estil bingo o les tradicionals quines de Nadal, en què la música substitueix els números. La Litus Bingojam Band interpretarà els temes, si els teniu, els marqueu i un cop completat el cartró, canteu Bingo! Música, diversió i premis musicals. A la plaça de la Concòrdia.

18.00 h. Concert Xiula Hits, a càrrec del grup Xiula. Un concert terapèutic familiar, per aquest ordre. Tot l’humor, la canya i el tsunami de confeti de sempre, però amb una experiència inèdita, amb un espectacle que comptarà en tot moment amb la participació del públic i una posada en escena fresca, atrevida i sorprenent. Als jardins del castell. Preu: 5 €. Venda d’entrades a www.calongeisantantoni.cat.  

DIVENDRES, 28 ABRIL

17.00 h.  Presentació del llibre Miscel·lània d’homenatge a Montserrat Darnaculleta, obra de diversos autors editada per Colònico i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Al castell de Calonge.

 

Més informació

Web: www.calongeisantantoni.cat

Facebook: www.facebook.com/ajuntamentCalongeiSantAntoni

Twitter: @ajuntcalonge

Instagram: ajcalongeisantantoni

 


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409