Canal Ajuntament

Blanes. Ràdio Marina celebra els 40 anys amb la digitalització i l’oferta multicanal com apostes de futur

Ahir es va fer l’acte commemoratiu encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, i la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, conduit per l’actor i humorista selvatà Fel Faixedas

Blanes, 15 abril 2023.- El Teatre de Blanes va acollir ahir al vespre l’acte central per commemorar tota una efemèride, els 40 anys de Ràdio Marina, l’emissora d’àmbit comercial de la Selva i el Maresme amb seu en aquest municipi on comença la Costa Brava. Una de les poques ràdios privades d’àmbit comarcal que actualment continuen funcionant a Catalunya.

Va ser una vetllada farcida de records, que van aflorar de nou a la memòria de gran part del públic que omplia el recinte, format majoritàriament per antics treballadors i treballadores, així com col·laboradors, socis fundadors, i representants d’institucions i empreses. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i la delegada territorial del govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, així com el diputat de la Diputació de Girona, Jaume Dulsat.

També van assistir regidors i regidores tant del consistori blanenc com d’altres ajuntaments i administracions públiques que no es van voler perdre la ocasió d’assistir a la commemoració. Entre ells, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, així com representants del Consell Comarcal del Maresme i ajuntaments de l’àmbit de cobertura de l’emissora.

Música, Entrevistes, Records i Humor amb Fel Faixedas

Se’n va encarregar de fer de mestre de cerimònies l’actor i humorista selvatà Fel Faixedas, qui va anar introduint els diferents ingredients amb què va comptar, començant per l’actuació de la cantant blanenca Naiara Burke, guanyadora del Premi Recvll a la Millor Cançó en Català amb el tema ‘Poder Viure’t’. Després d’una breu entrevista a la cantant, que traurà a la llum la cançó guanyadora el proper divendres 21 d’abril, es va projectar un vídeo amb algunes imatges històriques.

Instants fugaços que no pretenien ni podien ser exhaustius, perquè quatre dècades donen per tota una sèrie de llargmetratges, barrejat amb imatges rodades en l’actualitat. Tot seguit, van tenir lloc els parlaments oficials, encetats per Jaume Dulsat diputat de la Diputació de Girona. El van seguir la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; i finalment l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va tancar el torn de parlaments.

Especialment emotiu i participatiu del públic que omplia el Teatre de Blanes va ser el següent ingredient. Fel Faixedas va baixar de l’escenari per anar parlant amb el públic, entre els quals s’hi trobava la periodista blanenca Fina Brunet, qui va començar la seva carrera radiofònica quan encara era una adolescent. També es van escoltar diversos àudios històrics de Ràdio Marina, donant peu a què el mestre de cerimònies posés cara a les veus que es van tornar a sentir, com per exemple l’ex cap d’informatius, Joan Ferrer, o bé un dels locutors amb què va comptar, Josep Pous, que en l’actualitat segueix posant la veu en mitjans de comunicació nacionals.

Una mirada al passat i apostes de futur de Ràdio Marina

La part final la van protagonitzar un dels fundadors de Ràdio Marina, Climent Polls, qui va explicar a Fel Faixedas la gènesi de l’emissora, així com els objectius que van menar la seva creació a un grup d’emprenedors. Molts d’ells eren presents a la sala, testimonis vius de com l’esforç va fer possible la posada en marxa d’un mitjà que continua traspassant fronteres territorials i que, durant un temps, també va aixoplugar la posada en marxa de la primera televisió local estable al municipi.

Fel Faixedas també va entrevistar l’actual director-gerent de Ràdio Marina, Josep Lluís Vidal, qui va centrar la seva intervenció en parlar de projectes de futur. D’una banda, va parlar sobre la digitalització i l’oferta multicanal com a fulls de ruta, una decidida aposta que tothom va desitjar que garanteixi que per molts anys continuï sonant la ràdio.

Per últim, l’acte commemoratiu dels 40 anys es va tancar amb la interpretació en acústic del conegut tema de Coldplay ‘Viva la Vida’. Se’n va encarregar d’oferir-ho a la concurrència una altra jove de Blanes, tancant el cercle de la vetllada: es tractava de la música Laia Brunet.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version