Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull la primera trobada de devots de la Verge de Villaverde d’Ardales i la Verge del Vilar

Per participar a la trobada es traslladaran a Blanes més de 200 ardalenys, un 10% de la població d’aquest municipi de Màlaga agermanat amb Blanes, inclosa als actes de commemoració del Mil·lenari. Aprofitant la commemoració del Mil·lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar, l’Obreria va creure convenient obrir els actes a què poguessin participar els pobles veïns ja que aquesta devoció no es limita a Blanes, sinó que és d’àmbit comarcal. 

 

Al llarg dels segles, la Mare de Déu del Vilar ha estat estimada per tothom qui ha vingut a Blanes, que se l’ha sentida seva. Entre ells, la comunitat dels blanencs nascuts a Ardales, la població de Màlaga agermanada amb Blanes. Així com a Blanes hi ha una gran estimació per la Verge del Vilar, a Ardales hi ha el mateix sentiment envers la seva patrona, la Verge de Villaverde. D’aquesta manera va sorgir la idea d’organitzar una trobada de devots de les dues verges emmarcada dins dels actes del Mil·lenari.

Els actes de la trobada –que tindran lloc a Blanes del 5 al 7 d’octubre- estan organitzats per l’Obreria del Santuari del Vilar, la Germandat de la Verge de Villaverde i la Casa d’Ardales amb el suport dels Ajuntaments de Blanes i Ardales, així com de les respectives Diputacions de Girona i Màlaga.

 

Trobada històrica que mobilitzarà el 10% de la població d’Ardales 

Aquesta serà la primera vegada que la imatge de la Verge de Villaverde recorre més de 1.000 quilòmetres de distància des d’Ardales per a la simbòlica trobada amb la imatge de la Verge del Vilar a Blanes. Per assistir als actes, està previst que vinguin més de 200 persones des d’Ardales, una xifra que significa un 10% dels seus habitants.

La celebració començarà el divendres 5 d’octubre a quarts de 7 de la tarda, amb la sortida de la processó encapçalada per la imatge de la Verge de Villaverde des de Sa Palomera. La processó comptarà amb la participació d’entitats de Blanes: la Colla Gegantera, la Colla Sardanista i la Banda i Cobla Santa Maria. Tots plegats faran un recorregut pel centre del municipi fins arribar a la plaça de l’Església, on es faran diverses actuacions a càrrec de les entitats. 

 

Actes a benefici de Càritas 

La jornada del divendres continuarà amb una missa a l’església Santa Maria presidida per la imatge de la Verge de Villaverde, que estarà dipositada a la parròquia durant tot el dissabte perquè tothom qui vulgui la vagi a venerar. Durant els moments que es pugui visitar –de 10 a 13 i de 16 a 19.30 h- també es podran fer ofrenes d’aliments a benefici de Càritas. La jornada del divendres es tancarà amb la invitació a tothom qui vulgui participar en un berenar que es farà a la Casa d’Ardales, al carrer Mont-Ferrant, 1.

L’endemà dissabte els actes quedaran centrats en un concert que es farà a l’Església Santa Maria a partir de dos quarts de 10 de la nit, els guanys del qual també aniran a benefici de Càritas. A la primera part del concert actuarà la cantant Rosa Baena i el guitarrista Alberto Torres i a la segona part el cantant Antonio Calderon El Floro, acompanyat de nou a la guitarra per Alberto Torres, tots dos d’Ardales. Les entrades anticipades al preu de 10€ es venen a la Casa d’Ardales, Can Saura i Papereria Bitlloch. 

La històrica trobada dels devots de les dues verges culminarà el diumenge, a partir de les 11 del matí, amb una processó amb la imatge de la Verge de Villaverde, que serà traslladada a peu des de ca la Maria Pruna –situat als afores de Blanes- fins al Santuari del Vilar. Un cop arribats allà, a les 12 del migdia es farà una missa rociera al porxo del santuari, seguida d’un dinar d’agermanament en què prevista la participació de mig miler de persones i que tancarà la celebració. 

 

 

Per a més informació :

Salvador Gutiérrez – 618 115 672 

 

Adjuntem cartell i programa dels actes 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version