Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. Èxit de públic en la visita guiada al castell de Vilobí d’Onyar amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012

Amb el lema Matinal al castell i al nucli antic de Vilobí, es va poder visitar al castell medieval sota el guiatge del seu propietari Joaquim Vivas Solà. Aquesta activitat, organitzada conjuntament pel Centre d’Estudis Selvatans i l’Ajuntament, es va celebrar el passat dissabte dia 29 de setembre al matí

 

La visita guiada al castell de Vilobí d’Onyar amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012 va comptar amb un gran nombre de persones, segons ha confirmat el primer tinent d’alcalde, Pitu Borrell.  Tot i el mal temps que va afectar les comarques gironines el dissabte el matí, moltes veïns i veïnes del municipi i també forans no es varen voler perdre la oportunitat d’endinsar-se a conèixer de més a prop la història d’aquest monument arquitectònic de mans del seu propietari Joaquim Vivas i Solà. 

El castell de Vilobí d’Onyar es va obrir coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya que enguany tenien com a lema: Europa, un patrimoni comú.

A la comarca de la Selva, el municipi de Vilobí es van centrar els actes d’aquest dia dedicat al patrimoni català amb la matinal al castell i al nucli antic del municipi. Així, tal com va explicar el primer tinent d’alcalde del municipi, Pitu Borrell, totes aquelles persones que varen voler visitar aquest castell medieval sota el guiatge del seu propietari Joaquim Vivas Solà varen poder-ho realitzar.

La visita es va iniciar a les deu del matí a la plaça de l’Església i va continuar amb una visita a l’església parroquial i el campanar, que fins el segle XVIII pertanyien al castell. Les explicacions varen anar a càrrec de Dora Santamaria, Lluís Ball·llosera i Josep Borrell.

La matinal va finalitzar amb una visita a Can Roscada amb les explicacions de Xavier Gabarró, que va parlar de la ceràmica antiga que s’hi conserva.

Les jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, 2012 han estat organitzades per l’Institut d’Estudis Selvatans i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i han comptat amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis, Institut Ramon Muntaner i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la  Generalitat de Catalunya.

 

Foto: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version