Canal Ajuntament

Blanes. Els municipis pesquers de la Costa Brava Sud i el Maresme accediran als 15’6 M€ d’ajuts europeus per promoure l’Economia Blava sostenible a Catalunya

Blanes forma part de la candidatura GALP (Grup d’Acció Local Pesquer) seleccionada per la Generalitat per optar a aquests ajuts 

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha seleccionat la candidatura de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol per a constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), entitat necessària per vehicular aquests ajuts europeus. S’ha doblat el pressupost actual d’aquests ajuts amb l’objectiu d’implementar els projectes dels Grups d’Acció Local Pesquers a la totalitat del litoral pesquer català.

Ahir al vespre va tenir lloc a la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar la presentació de la candidatura, un acte encapçalat pel director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, i la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisabet Sànchez. Tots tres, acompanyats per l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, van presentar als municipis pesquers de la Costa Brava Sud i el Maresme les ajudes del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) destinades a promoure l’Economia Blava sostenible mitjançant projectes de cooperació local.

En representació de Blanes van assistir-hi l’alcalde del municipi, Àngel Canosa, així com el patró major de la Confraria de Pescadors, Ferran Martínez. El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els propers 6 anys és de 15’6 milions d’euros, el doble del pressupost actual. L’objectiu d’aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per la qual cosa s’ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim de la pesca i l’Aqüicultura a aquesta línia d’ajuts.

La nova candidatura GALP Costa Brava Sud-Maresme

Els municipis de la Costa Daurada van presentar la candidatura seleccionada ara pel Departament d’Acció Climàtica. Això els permet constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), pas imprescindible per poder optar a aquestes ajudes. Els grups d’Acció Local Pesquers són entitats sorgides per dissenyar i desenvolupar en el territori, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus. Això permet centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.

L'àmbit territorial del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava Sud i Maresme abasta els municipis pesquers de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol de Mar, que significa amb una superfície de 176 km2. Les comarques del Maresme i la Selva que integren el GALP tenen una densitat de 456 hab/km2.

Actualment s’identifiquen 6.617 llocs de treball dels sectors de l’Economia Blava a la zona. Estan adherides al GALP les Confraries de Pescadors de la zona, amb una flota pesquera de 122 embarcacions que generen unes captures de 3.357 tones anuals i una recaptació en primera venda de 15 milions d’euros A banda de la candidatura de la Costa Brava Sud i Maresme, que enguany s’ha constituït per primer cop, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA), ha seleccionat 4 candidatures més de Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.

1679500198port_pesquer_de_blanes_(1).jpg
1679500199port_pesquer_de_blanes_(2).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version