Canal Ajuntament

Banyoles. Més de 3.400 escolars de Banyoles i comarca participaran a l’activitat ‘Anem a escoltar música’

 

 

 

 

 

Un total de 3.470 alumnes de les escoles de primària Banyoles i de la resta de municipis del Pla de l’Estany i de les llars d’infants de Banyoles participaran a l’activitat ‘Anem a escoltar música’ d’aquest curs escolar. La proposta, impulsada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, es porta a terme a l’Auditori de l’Ateneu i vol acostar l’alumnat al món de les arts en viu.

Els alumnes de les llars d’infants de Banyoles i d’educació infantil dels diferents centres de primària van ser els encarregats d’obrir dilluns aquesta nova campanya que es farà fins al proper divendres 24 de març. En total, més d’un miler d’alumnes de llar i d’educació infantil han pogut veure des de dilluns i fins ahir dimecres l’espectacle Tararí de la companyia Com sona?, que pretén despertar la sensibilitat dels infants aportant-los una experiència sonoromusical.

Avui dijous i demà divendres més de 700 alumnes de cicle superior d’educació primària veuran l’espectacle Bots pel canvi, de la companyia Basket Beat, un muntatge de petit format on es treballen diferents conceptes fent música en grup amb pilotes de bàsquet. I la setmana que ve serà el torn dels alumnes de cicle mitjà de les escoles que podran gaudir de l’espectacle Ondina, un conte musicat i, a la vegada, un concert teatralitzat de Les  Anxovetes amb l’objectiu d’apropar les havaneres als infants.

La proposta ‘Anem a escoltar música’ es tancarà amb els alumnes de cicle inicial de les escoles de Banyoles i comarca que podran gaudir de l’espectacle De poetes cançonetes de la companyia Toni Xuclà que proposa una recorregut musical per les obres de poetes com Joana Raspall, 
Miquel Martí i Pol, Pere Quart o Enric Casasses. 

‘Anem a escoltar música’ té per objectiu que l’alumnat de Banyoles i comarca visqui l’experiència d’assistir a propostes d’arts escèniques al llarg del curs escolar, així com fomentar l’interès per les arts en viu. A més, vol promoure la cultura com a factor d’inclusió social i propiciar la creació de nous públics en l’àmbit cultural, impulsant aliances entre els centres educatius i els equipaments d’arts escèniques. La proposta ‘Anem a escoltar música’ arriba just després de la campanya ‘Anem a veure teatre’, que ha comptat amb la participació de més de 3.000 escolars.

Aquesta iniciativa, creada en el seu moment per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles ha passat a ser organitzada des d’aquest curs directament per l’Àrea de Cultura. En aquest sentit, Miquel Cuenca, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural i Festes, ha volgut destacat que “agafem el relleu a l’Àrea d’Educació amb la voluntat de donar continuïtat i, fins i tot un nou impuls, a aquesta iniciativa, que considerem clau per a la creació de nous públics i per apropar la cultura a tota la mainada”. 

Les dues propostes estan organitzades per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, hi prenen part les escoles de Banyoles i de la resta de municipis de la comarca i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També té el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que gestiona el transport de l’alumnat. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version