Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles potencia la jornada per donar a conèixer els cicles formatius

La segona edició es farà el proper dimarts 21 de març al pavelló de la Farga i està oberta a joves, famílies i empreses. Com a novetat hi seran també els cicles formatius de grau superior i s’ha preparat un mapa per a fer-hi una visita virtual

L’Ajuntament de Banyoles ha organitzat la segona edició de la jornada de cicles que pretén donar a conèixer els cicles formatius que ofereixen els centres d’educació secundària de la ciutat. La jornada, que està oberta tant a joves com a les seves famílies i a empreses de Banyoles i comarca, es farà el proper dimarts 21 de març al pavelló de la Farga i s’hi incorporaran els cicles formatius de grau superior. 

La jornada té com a objectiu oferir un espai d’orientació i informació sobre l’oferta formativa a Banyoles a totes aquelles persones que, a qualsevol edat, han de triar un camí per a formar-se i treballar, especialment als joves de quart d’ESO i a les seves famílies. 

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Ester Busquets, ha explicat que “amb aquesta proposta volem donar a conèixer els cicles formatius tant als i les joves de Banyoles i comarca i a les seves famílies, perquè coneguin l’oferta dels centres de secundària de la ciutat, i establir també sinèrgies entre l’àmbit educatiu i l’empresarial”. Per la seva banda, l’inspector del Departament d’Educació de la Generalitat a Banyoles, Josep Polanco, ha agraït “l’organització de la jornada” que ha emmarcat en l’orientació del formativa per als alumnes, especialment els de quart d’ESO. 

La jornada s’iniciarà a les 9 del matí i s’allargarà fins al vespre. La primera part del dia, de les 9 del matí a les 2 del migdia, estarà més focalitzada als joves estudiants de quart d’ESO dels centres de secundària de Banyoles que podran visitar els estands dels diferents cicles formatius que s’ofereixen als instituts per conèixer-ne els estudis i les sortides professionals, parlar amb alumnat que està cursant els cicles, conèixer els diferents serveis i recursos municipals i participar en un espai d’experiències. 

A banda dels estands dels diferents cicles formatius de grau mig i també, com a novetat, de grau superior, també hi haurà estands de diferents serveis municipals com l’Oficina Jove, el Servei d’Ocupació Municipal o el mateix servei d’Educació, així com del Centre de Formació d’Adults.

La segona part de la jornada, entre 2/4 de 6 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre, estarà oberta tothom i a les 6 de la tarda s’oferirà una xerrada adreçada a les famílies. Els caps d’estudis dels cicles formatius dels instituts parlaran sobre ‘I després de l’ESO, què? FP com una alternativa de futur’. 

Mapa de cicles

Com a novetat d’aquesta segona edició, i prèviament a la vista a la jornada, el Servei d’Educació ha preparat un mapa interactiu que permet fer una visita virtual pels diferents estands. En el mapa, els alumnes i les seves famílies hi trobaran la distribució d’estands al pavelló de la Farga i podran consultar la informació que es desplegarà a cada icona sobre els diferents cicles o els recursos municipals que hi prendran part.

A més, l’alumnat, el professorat i les famílies podran participaran en un concurs amagat dins el mapa interactiu a través del qual, responent a una butlleta que trobaran a l’estand de l’Oficina Jove el mateix dia de la jornada, se sortejaran dos premis de 50 euros cadascun per gastar als establiments de Banyoles, gràcies a un acord amb l’Associació Banyoles Comerç i Turisme.

Els INS Pla de l’Estany, Pere Alsius i Josep Brugulat de Banyoles ofereixen actualment deu cicles formatius de grau mig (Sistemes Microinformàtics i Xarxes; Atenció a persones en situació de dependència; Cures auxiliars d’infermeria; Guia en el medi natural i de temps de lleure; Ensenyaments Esportius-especialitat futbol; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Gestió Administrativa; Fusteria i moble; Instal·lació i moblament; i Manteniment electromecànic); i set cicles formatius de grau superior (Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Condicionament Físic; Ensenyament i animació sòcio-esportiva; Administració i finances; Mecatrònica industrial i disseny i moblament); a més d’un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de manteniment d’instal·lacions esportives i un Programa d’Inserció Professional (PIP) d’Auxiliar de vivers i jardins.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles, els Serveis Educatius del Pla de l’Estany i els instituts Josep Brugulat, Pla de l’Estany i Pere Alsius. 


167879964223ajbny_jornada_cicles.jpg
Fitxer adjunt: 167879964323np_jornada_cicles.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version