Canal Ajuntament

Banyoles. La Biblioteca de Banyoles obre demà la 2a edició del cicle de poesia ‘Vers l’Estany’

Hi participaran els poetes Carles Rebassa, Maria Callís Cabrera, Lluís Calvo i Míriam Cano i el conductor és de nou l’escriptor Joan-Lluís Lluís

La Biblioteca de Banyoles obrirà demà dissabte la segona edició del cicle de poesia Vers l’Estany. En aquesta segona edició, que es farà cada primer dissabte de mes, de març a juny, a la pesquera Gimferrer, hi participaran els poetes Carles Rebassa, Maria Callís Cabrera Lluís Calvo i Míriam Cano. La primera sessió serà demà dissabte a les 12 del migdia amb la poesia de Carles Rebassa. 

Vers l’Estany pretén portar a Banyoles alguns dels noms més importants de la poesia catalana actual, fent-los partícips actius de cadascuna de les trobades, amb la seva poesia i la seva pròpia veu. Seran els mateixos autors que llegiran la seva obra i també la d’altres poetes. L’escriptor i periodista rossellonès Joan-Lluís Lluís és el conductor del cicle, una proposta que ha comissariat ell mateix escollint alguns dels noms més importants de la poesia catalana actual. 

El cicle s’iniciarà demà dissabte amb el poeta mallorquí Carles Rebassa, que porta la seva poesia arreu dels Països Catalans amb una obra que li ha valgut, entre d’altres, el premi Carles Riba 2018 per Sons bruts o el premi Gabriel Ferrater 2020 amb El Caire Formentera. 

El dissabte 1 d’abril la Pesquera Gimferrer rebrà la visita de Maria Callís Cabrera, premi Carles Riba de poesia l’any 2016 per La Ciutat cansada. La poetessa gironina és una de les icones més potents del panorama actual, com ho demostra el fet que diversos grups de música hagin adaptat els seus versos. 

Vers l’Estany continuarà el dissabte 6 de maig amb Lluís Calvo, un dels poetes més importants de la seva generació, amb una obra major publicada el 2022 Cor pirinenc, un cant a la muntanya i a la poesia. Calvo va guanyar el premi Carles Riba 2019 amb L’espai profund. I la poetessa Míriam Cano serà l’encarregada de tancar aquesta segona edició del Vers l’Estany.

Del seu darrer poemari, Vermell de Rússia, un crítica va dir que “s’aixeca de les cendres” i que “té la sensibilitat i la intel·ligència de les paraules dites amb l’estómac”. 

El cicle es farà cada primer dissabte de mes a les 12 del migdia a la pesquera Gimferrer i les activitats són gratuïtes. Tota la informació del cicle es pot consultar al web www.cultura.banyoles.cat.  

1678170833vers_estany_2022.2.jpg
1678170833vers_estany_2022.jpg
Fitxer adjunt: 167817083323np_vers_estany.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version