Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

El Prat. El ple del Prat aprova una declaració institucional amb motiu del 8-M que destaca la centralitat del principi de sororitat

L’Ajuntament dona suport així al document aprovat pel Consell Municipal de les Dones, en què s’insta la societat a mobilitzar-se contra el masclisme. S’aprova la licitació per a la construcció d’una nova residència i centre de dia i la cessió del terreny on s’ubicarà l’equipament que substituirà el CAP Disset de Setembre. Es fan noves passes per fomentar l’alimentació sostenible i l’economia social i solidària

Davant de la proximitat del 8 de març, el plenari municipal ha donat suport avui a la declaració institucional, en forma de manifest reivindicatiu, aprovada pel Consell Municipal de les Dones del Prat relativa al Dia Internacional de les Dones 2023. En aquesta ocasió, s’ha volgut destacar la rellevància del principi de sororitat, que es refereix al vincle solidari entre dones i que es reflecteix en el lema escollit per a la campanya local d’enguany: ‘Juntes, més fortes’. 

La declaració assenyala la necessitat de mobilitzar-se per denunciar el sistema heteropatriarcal i masclista, així com la diversitat de les persones que surten al carrer a reivindicar el dret a viure una vida en igualtat de condicions, digna i lliure. A més, insta la societat a desfer els rols de gènere tradicionals i a avançar cap a la igualtat i el feminisme. A més, demana específicament als homes un paper actiu contra el masclisme, les violències i les desigualtats. Així mateix, a les institucions, se’ls demana seguir treballant per fer un Prat més feminista.

L’agenda d’activitats del municipi, des de la setmana passada i fins a finals de març, recull un ampli programa de propostes per commemorar el Dia Internacional de les Dones que es poden consultar online. Des d’entitats, centres cívics i equipaments municipals, s’organitzen tallers, xerrades, exposicions i altres activitats en clau feminista.

Projectes per a un ciutat que cuida de les persones

El ple municipal ha fet un pas més per garantir que la nova residència municipal per a gent gran es comença a construir a l’Eixample Sud aquesta primavera. Aquest dimecres ha aprovat la licitació del contracte d’obres del nou equipament, que amb una superfície total de gairebé 7.000 m2 tindrà capacitat per acollir prop de 130 persones, en el cas de la residència, i 30 persones, en el cas del centre de dia. El pressupost total del projecte, amb IVA, ascendeix a 15.505.776,44 €.

A nivell assistencial, cal recordar que la residència es basa en el model d’atenció centrada en la persona, que té com a pilars la promoció de l’autonomia i el benestar de cada usuari o usuària, partint de les seves creences i preferències. Tenint en compte això, la residència s’organitzarà en 9 unitats de convivència (de 14 habitacions cadascuna), de manera que cada persona gran disposarà del seu propi espai i, alhora, podrà gaudir d’espais comuns on interrelacionar-se amb la resta. En el disseny i construcció de l’edifici, també se seguiran criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Al ple, s’hi ha aprovat també el compromís de cessió d'una porció de terreny de la finca municipal de Cal Gana per a ubicar-hi un nou equipament sanitari que substituirà, modernitzarà i ampliarà els serveis que presta el CAP Disset de Setembre, que actualment ocupa un edifici antic que no s’adapta a les necessitats actuals. La creació del nou centre s’emmarca en l’aprovació dels pressupostos per al 2023 de la Generalitat, que ja ha anunciat que aquest es construirà en els propers quatre anys.

El futur CAP donarà servei a una zona de la ciutat en ple creixement i que és la més allunyada dels centres d’atenció primària actuals. Està previst que incorpori unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva i especialistes en salut mental, a més de professionals de l’atenció primària i un servei d’urgències d’atenció primària.

Aquest nou CAP i CUAP ocuparà una porció, no tota, de la pastilla de Cal Gana, un solar reservat per a equipaments que, mentre no es desenvolupa, serveix com a espai provisional d’aparcament. El projecte constructiu trigarà un temps a desenvolupar-se i, mentrestant, es treballaran alternatives per a garantir que existeixi suficient aparcament a l’entorn, amb l’obertura de nous carrers i espais prevista a l’Eixample Sud o la projecció de nous aparcaments subterranis.

El plenari municipal també ha aprovat inicialment les bases per a l'atorgament de subvencions de suport a la millora de l'accessibilitat de les comunitats de propietaris del barri de Sant Cosme. El pressupost que s’hi destinarà per a l’exercici 2023 és de 90.000 €.

Línies estratègiques cap a l’alimentació sostenible

En el marc de l’aposta del Prat per promoure un sistema alimentari més sostenible i inclusiu, el ple ha aprovat la primera proposta de l’Estratègia alimentària municipal. Es tracta d’un document, fruit d’un encàrrec a la Fundació Espigoladors, que recull línies, mesures i accions estratègiques que puguin guiar les polítiques públiques relatives al sistema alimentari per fer-lo just, resilient i sostenible. Per a l’elaboració, s’han fet entrevistes a agents del municipi considerats representatius en la cadena agroalimentària local i que inclouen persones del món de l’agricultura, de l’educació agrícola, del Parc Agrari, del comerç minorista, de cooperatives de consum, de la restauració, dels menjadors escolars i de l’atenció de salut primària.

Al Prat ja fa anys que es treballa en la generació de projectes que integrin i promoguin els principis que recull el Pacte de Milà, signat el 2015. En aquest sentit, destaquen iniciatives com la posada en marxa del Grau Mitjà de Producció Agroecològica a l’Institut les Salines, l’establiment del Mercat de Pagès, la promoció del projecte de la Botiga Solidària i les campanyes de promoció del producte local del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Fonaments del Consell Municipal Cooperatiu

D’acord amb el Pla d’Actuació Municipal 2020-2023, que preveu la creació del Consell Municipal Cooperatiu, avui el ple ha aprovat inicialment el reglament d’aquest nou òrgan de participació que tindrà com a objectiu enfortir les interaccions entre el sector i millorar la coordinació de les polítiques municipals de foment i suport a l’economia social i cooperativa.

Modificacions de noms

Pel que fa a canvis de nomenclatura, el plenari ha aprovat la denominació de ‘Parc de la Barceloneta’, per al parc situat entre el carrer de la Carretera de la Platja, el carrer de Narcís Baiges, la Ronda del Sud i la carretera de la Bunyola, i plaça ‘Camí de la Fàbrica’, a l’espai situat entre el carrer de la Carretera de la Marina i el passatge de Salvador Espriu.

Així mateix, s’ha informat favorablement del canvi de nom de l’Institut El Prat de Llobregat pel d’Institut Rosa Ribas Parellada. L’elecció del nom ha estat fruit d’un procés participat entre tota la comunitat educativa, l’alumnat, les famílies i el professorat.

Mocions sobre memòria històrica i protecció dels animals

A petició d’algunes entitats de memòria democràtica, el ple municipal ha aprovat avui una moció sobre la il·legitimitat i il·legalitat dels tribunals franquistes i de condemna institucional de les sentències del tribunal de orden público.

Així mateix, per tal de reforçar el suport a les víctimes de violència de gènere, el plenari s’ha adherit al projecte Viopet. Es tracta d’un programa que acull, de manera temporal, els animals de companyia de dones que es troben en aquesta situació. Els recursos que les atenen no solen acceptar-hi les mascotes, que en moltes ocasions són un important suport emocional per a elles. A més, el vincle afectiu que existeix entre les víctimes i els seus animals és aprofitat molt sovint pels maltractadors per coaccionar-les o manipular-les.


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409