Canal Ajuntament

La Ràpita. La Ràpita crearà un Consell de Joves per promoure propostes i accions en el seu benefici

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita, reunit en sessió ordinària del mes de febrer, ha aprovat la creació del Consell de Joves de la Ràpita i del seu reglament regulador, per tal que aquest promogui propostes i accions en benefici del jovent. La creació del Consell jove, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals i membres del plenari, permetrà que es desenvolupin funcions d’assessorament que estimulin i recolzin les activitats juvenils.

El regidor de Joventut, Rafa Balagué, ha assegurat que “constituïm un òrgan de participació ciutadana que ens permetrà conèixer de primera mà els interessos del jovent de la Ràpita”. Balagué ha destacat que “aquesta iniciativa s’impulsa amb la finalitat de participar, promoure i canalitzar la reflexió conjunta de l’Ajuntament amb els i les joves, així com de les entitats vinculades al sector de la joventut”.

El Consell jove neix per fomentar la participació social dels i les joves de la Ràpita i l’associacionisme juvenil. A més a més, vol establir canals de comunicació estables entre l’Ajuntament i la joventut; integrar les visions polítiques, tècniques i ciutadanes perquè hi hagi una visió estratègica del que han de ser els eixos bàsics d’una política de joventut; incrementar el nivell de participació a través d’espais de reflexió i debat; i crear un espai de coordinació i traspàs d’informació entre l’Ajuntament, el jovent i la resta d’institucions i entitats juvenils, per tal de promoure acords de col·laboració. 

Entre les funcions del Consell de Joves de la Ràpita destaca l’anàlisi i debat dels assumptes d’especial interès en les polítiques de joventut; la proposta de suggeriments amb relació a problemes concrets del jovent al municipi; la col·laboració en l’elaboració de programes i projectes; el seguiment de la gestió municipal en assumptes de joventut; el foment de la participació dels i les joves en assumptes municipals; i altres funcions orientades a aconseguir una major atenció, benestar social i participació juvenil.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version