Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Banyoles. Banyoles acollirà l’elit mundial del MTB aquest cap de setmana

La 22a edició de la prova se celebrarà durant tot el cap de setmana a l’entorn del Parc de la Draga i el Puig de Sant Martirià. Més de 900 ciclistes de 32 nacionalitats, entre els quals 26 campions nacionals i continentals participaran a les diferents proves

Banyoles acollirà aquest cap de setmana a l’elit mundial del Mountain Bike Internacional en la Shimano Super Cup Massi. Més de 900 ciclistes de 32 nacionalitats diferents participaran durant tot el cap de setmana en les diferents proves que se celebraran a l’entorn del Parc de la Draga i el Puig de Sant Martirià.

Aquest matí s’ha presentat la Shimano Super Cup Massi de Banyoles, la segona prova d’aquest circuit que aquest cap de setmana reunirà a l’elit del Mountain Bike internacional, estrenant format Short Track. La 22a edició de la prova de Banyoles tornarà a ser un dels epicentres del Cross Country olímpic mundial i és que la segona cita de la Shimano Super Cup Massi 2023 servirà d’UCI Test Event per posar a punt el que serà la temporada de Cross Country, que comença un nou cicle. La clàssica prova de Banyoles també serà determinant en l’assignació de punts UCI de cara als pròxims Jocs Olímpics de Paris 2024. 

Aquesta serà la setena temporada en què la prova serà Hors Class i la primera a Espanya en rebre la màxima categoria per part de la Unió Ciclista Internacional. En aquesta ocasió, Banyoles torna a innovar incorporant el format Short Track, replicant el programa de competició del que és la Copa del Món. 

La presentació de la prova ha anat a càrrec del regidor d’esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost; el representant de la Federació Catalana de Ciclisme, Carles Torrent; i el director de la prova, Albert Balcells.

Jordi Congost ha destacat que “els canvis que hi haurà en aquesta nova edició faran entrar la prova en una altra dimensió”. “Si Banyoles ja era un referent al calendari europeu, amb les novetats d’aquest any, passem a ser el referent de la BTT al món”, ha afegit el regidor. 

Per la seva banda, Albert Balcells, director de la competició, ha posat el focus en què “hi haurà un cartell de luxe amb prop d’un miler de participants de 40 països”. Els canvis a nivell organitzatiu fan créixer la prova que comptarà amb una de les grans novetats els divendres. Balcells ha destacat que “la Short Track és una prova curta, intensa i molt espectacular i serà la primera vegada que es podrà veure a Banyoles”. El creixement de proves i de participants fan que hi hagi unes 200 persones en l’organització d’aquest esdeveniment internacional en el que s’hi podran veure el número u del rànquing, medallistes olímpics i campions del món de BTT. 

Per últim, Carles Torrent, representant de la Federació Catalana de Ciclisme ha destacat que “el creixement de la prova es pot observar només amb el muntatge espectacular i que permetrà veure una competició de primer nivell al costat de casa”. 

Un cartell de luxe i gairebé un miler de ciclistes

El Parc de la Draga de Banyoles acollirà a més de 900 ciclistes de 32 nacionalitats, entre ells 26 campions nacionals de Cross Country i campions continentals. Entre els favorits en categoria masculina, cal destacar la presència de 15 ciclistes que es troben al TOP 20. Entre ells, el número u del rànquing mundial, el granadí David Valero (BH Coloma), segon classificat a la cursa inaugural de la Shimano Super Cup Massi disputada a La Nucía. El medallista olímpic va ser vencedor a Banyoles el 2014 i haurà d’enfrontar-se al vigent campió i quart al rànquing UCI, el francès Titouan Carod (BMC), així com el transalpí Luca Bradoit (SantaCruz RockShox), número dos del món, o als membres del Lapierre Mavic Unity, el suís Thomas Litscher, tercer a la passada edició, i al campió danès Sebastian Fini, tercer a la primera cursa d’aquest certamen.

El sud-africà Alan Hatherly, setè classificat mundial, encapçala l’equip Cannondale Factory que compta també amb el britànic Charlie Aldridge i el danès Simon Andreassen. El seu ex-company d’equip i vencedor de l’edició 2020, el campió brasiler Henrique Avancini (Caloi), l’hispano-rumanès Vlad Dascalu (Trek Factory), actualmente sisè del món, i el belga Pierre de Froidmont (Orbea Factory), completen el Top 10 UCI, present a Banyoles.

Cal ressaltar també la participació del francès, campió del món, i múltiples podis en aquesta cita, Jordan Sarrou (BMC), el suís y excampió d’Europa, Lars Forster (Thömus Maxon), i del campió txec Ondrej Cink (Primaflor Mondraker Genuins). 

Entre els espanyols destaquen també, el ciclista local Jofre Cullell, guanyador de la Shimano Super Cup Massi 2022, i Pablo Rodríguez (ambdós del BH Coloma), amb dues bones actuacions a la primera prova de la Shimano Super Cup Massi, així com en David Campos (Orbea Factory), que també ha tingut un formidable inici de temporada. 

El cartell femení és tan a atractiu o més que el masculí, amb la doble campiona del món, Evie Richards (Trek Factory), buscant la seva quarta victòria consecutiva. La britànica lluitarà contra la número u del món, vencedora de la Copa del Món i segona a la passada edició de Banyoles, la suïssa Alessandra Keller (Thömus Maxon); la francesa Loana Lecomte (Canyon Cllctv), campiona d’Europa i segona del món; la campiona neerlandesa Anne Terpstra (Ghost Factory Racing); i l’ex campiona del món de bikemarató, la campiona d’Àustria Mona Mitterwallner (Cannondale Factory). La danesa Caroline Bohe (Ghost Factory Racing), tanca les deu primeres del ranking internacional. 

A més, s’haurà de tenir present a la líder de la Shimano Super Cup Massi, la danesa Malene Degn, i a la seva companya britànica, Annie Last (Lapierre Mavic Unity), tercera a l’última edició; a la campiona italiana Martina Berta (SantaCruz RockShox), a la nord-americana Haley Batten, la austríaca Laura Stigger, i la ex-campiona del món de Short Track, la suïssa Sina Frei (les tres del Specialized Factory Racing); les ciclistes del MMR Factory Racing, Matilda Szczecinska i Raquel Queirós; així com la neerlandesa Anne Tauber (Orbea Factory), la campiona nord-americana Savilia Blunk (Rockrider Racing), la campiona d’Estonia Janika Loiv (KMC), la sueca Linn Gustafsson i l’americana Kelsey Urban (ambdues del Team 31).

Les espanyoles a destacar són les vigents campiones d’Espanya de Cross Country i Short Track, Rocío del Alba García (BH Coloma), i Lucía Gómez (MMR Factory Racing) respectivament; la bicampiona d’Europa de bikemarató, Natalia Fischer (BH Coloma); i la seva companya d’equip, la subcampiona de España XCO i vencedora de la Shimano Super Cup Massi 2022, Nuria Bosch; juntament a Estíbaliz Sagardoy (Saltoki Conor).

El Short Track es disputarà el divendres per la tarda, reservant les proves de XCO elit femenina i masculina, i la UCI Junior Series masculina pel matí del diumenge. Entre ambdues també es disputaran, les mànigues Sub 23 masculins, fèminas Junior, cadets i màster. 

La 22ª edició de Banyoles comptarà amb 9 sortides diferents de primer nivell internacional:

Divendres 24 de febrer
15:30h Short Track Femení
16:15h Short Track Masculí

Dissabte 25 de febrer
9:00h Sortida Cadet Masculí / Masters 50/60 Masculí
10:30h Sortida Masters 30/40 Masculí
14:00h U23 masculí XCO - LIVE TV
16:00h Sortida femenina (Cadet, Masters 30/40/50 i Juniors)

Diumenge 26 de febrer
10:00h Junior series XCO masculí
11:45h Elit femení & U23 XCO (categoria combinada femenina) – LIVE TV
14:00h Elit masculí XCO (opció per a sub-23) – LIVE TV

La Shimano Super Cup Massi de Banyoles emetrà en directe les categories Sub 23 masculina (dissabte 14:00), i Elit femenina (diumenge 11:45) i Elit masculí (diumenge 14:00), a través d’Ocisport TV.  

167727499523ajbny_btt.jpg
Fitxer adjunt: 167727499523np_btt.pdf


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409