Canal Ajuntament

Andorra la Vella. Quatre candidatures a les eleccions generals per la circumscripció parroquial d’Andorra la Vella

Les quatre llistes han estat validades aquesta tarda en una sessió de Comú extraordinària presidida pel cònsol menor, David Astrié, en absència de la cònsol major, Conxita Marsol, que és candidata a una de les llistes i que aquest matí ha renunciat al càrrec.

El Consell de Comú ha validat les quatre llistes que concorreran a les eleccions generals del 2 d’abril i que s’han presentat abans de les 12 del migdia tal com estableix el calendari electoral. 

Demòcrates + Liberals ha estat la primera candidatura que s’ha presentat, al voltant de les 10 del matí, amb Conxita Marsol i Alain Cabanes al capdavant. Com a suplents, Víctor Pintos, Sílvia Riva i David Férriz.

La segona llista que s’ha entrat al Comú aquest matí ha estat la de Concòrdia, que encapçalaran Martí Alay i Miquel Clua. La candidatura la completen en posició de suplents: Eva Tadeo, Guillem Diaz i Maria Lluïsa Hurtado.

La candidatura PS SDP + està encapçalada per Joaquim Miró i Marian Sanchiz. Com a suplents, Maria Begoña Montes, Nelida Garcia i Maria Nazzaro.

La darrera llista que ha entrat al Comú i que s’ha validat aquesta tarda ha estat la d’Andorra Endavant amb Elisa Muxella i Didac Tomàs. Dorothy Wirgman, Rosa Maria Font i Natalia Cachafeiro completen la candidatura en les posicions de suplent.

La validació de les llistes s’ha fet sense comptar amb els fins aquest matí membres del Consell de Comú, Conxita Marsol i Alain Cabanes, que encapçalen la llista demòcrata i liberal per Andorra la Vella, i que han hagut de renunciar al càrrec. Tampoc hi ha estat present la fins avui consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i Projectes participatius, Meritxell López, ja que acompanyarà l’actual cap de Govern, Xavier Espot, com a número 2 de la candidatura demòcrata.

David Astrié, que d’aquí a pocs dies assumirà el càrrec de cònsol major, ha tingut unes paraules d’agraïment per la seva antecessora. De Conxita Marsol n’ha destacat la dedicació, capacitat de treball i estima a la parròquia. El cònsol menor ha subratllat que ha après molt de política, gestió i coneixement d’Andorra la Vella i Santa Coloma durant els set anys compartits amb Marsol. Astrié també ha volgut donar les gràcies per la bona feina realitzada als fins avui consellers Alain Cabanes i Meritxell López.

Properament es convocarà una nova sessió de Consell de Comú on es nomenaran els tres nous consellers substituts -els següents de la llista guanyadora d’En Comú per Andorra la Vella a les eleccions del 2019- i es designaran els nous cònsols major i menor, David Astrié i Miquel Canturri.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version