Canal Ajuntament

Andorra la Vella. Acord entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per transformar les zones d’administració única en terme parroquial

Les cònsols majors, Conxita Marsol i Rosa Gili, signen un protocol d’acord per suprimir el règim d’indivisió sobre les zones d’administració única. Cada parròquia podrà administrar i exercir les competències en les mateixes condicions que als respectius terrenys comunals propis.

Les cònsols majors d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han signat aquest migdia un protocol d’acord sobre les zones d’administració única (ZAU) de les dues parròquies. Conxita Marsol i Rosa Gili es comprometen en aquest document a suprimir el règim d’indivisió vigent sobre les ZAU d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, perquè cada Comú, de forma independent, pugui administrar-les i exercir-hi les seves competències en les mateixes condicions que el terreny comunal propi.

En aquest sentit, les dues cònsols majors es comprometen a crear una comissió conjunta per a la negociació i preparació del conveni de supressió del règim d’indivisió de les ZAU.  

El conveni estableix que no són objecte del present protocol d’acord tot el terreny restant de la Vall del Riu Madriu, que comprèn el límit superior del terreny d’administració única d’Escaldes-Engordany, la trenca amb la parròquia d’Encamp, la frontera d’Espanya. Tampoc s’inclouen en l’acord els terrenys fixats l’any 1988 on es projectava un camp de neu, els seus límits i la seva zona de protecció, amb règim indivís d’administració i d’explotació tripartida entre les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

Les dues mandatàries han ressaltat el fet que, després de 35 anys des que es van crear les ZAU ha arribat el moment d’arribar a un acord com el que s’ha anunciat avui. Conxita Marsol doncs, ha declarat que “hem vist que potser ja és necessari, després de 35 anys, evolucionar i parlar perquè aquestes zones d’administració única es converteixin en zones que delimitin les dues parròquies”. En la mateixa línia, Rosa Gili ha manifestat que “era una qüestió important acabar d’aclarir aquestes indefinicions que encara quedaven i establir aquest compromís signat avui”.

Ambdues han  mostrat la voluntat l’acord s’acabi de desenvolupar tècnicament durant aquest mandat.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version