Canal Ajuntament

Andorra la Vella. L’estudi econòmic del pisos a preu regulat del Cedre de Santa Coloma preveu lloguers d’entre 550 i 640 euros

El projecte fixa el cost de la construcció de l’edifici, que disposarà d’una trentena d’habitatges, en 4,4 milions d’euros. Aquesta primavera es traurà a concurs la concessió per construir i explotar l’edifici de pisos.

El Comú d’Andorra la Vella ja disposa dels resultats de l’estudi de viabilitat econòmica del projecte dels pisos a preu regulat del Cedre de Santa Coloma. El document, tal com ha anunciat la cònsol major, Conxita Marsol, conclou que el futur edifici podrà encabir entre 30 i 35 habitatges i fixa en 550 euros el preu del lloguer dels pisos de 70 metres quadrats (dues habitacions), en 640 euros els pisos de 80 metres quadrats (3 habitacions), i 60 euros cada plaça d’aparcament.

Al mateix informe es calcula que el cost de construcció de l’immoble és de 4,4 milions d’euros. El sistema de concessió preveu que les empreses interessades assumeixin la construcció dels pisos i amortitzin la inversió durant 50 anys a través del cobrament dels lloguers, que sempre tindran un preu regulat pel Comú.

L’edifici, situat al carrer del Cedre de Santa Coloma, ja té l’estructura bastida, fet que escurçarà els terminis de construcció. Es calcula que un cop s’adjudiquin les obres, podria estar acabat en dos anys. De fet, aquesta primavera ja es traurà a concurs el projecte de concessió del bloc de pisos, que inclou la construcció i explotació dels habitatges. Abans, però, es publicarà al BOPA l’estudi de viabilitat econòmica.

Aquesta qüestió s’ha tractat durant el Consell de Comú d’aquesta tarda, en què, entre d’altres, s’ha aprovat l’ampliació del contracte de recollida de residus amb Pirinenca de Serveis per incorporar el recorregut del porta a porta al carrer Terra Vella. També han jurat el càrrec dos nous agents del servei de Circulació: Ivan Iglesias i Adrià Soto.

Conxita Marsol ha finalitzat la sessió de Consell de Comú anunciant la voluntat de concórrer a les eleccions generals, les candidatures de les quals es tancaran dilluns al migdia. Per això, ha dit, que amb tota probabilitat la d’avui ha estat la darrera sessió que ha presidit. Marsol ha mostrat la satisfacció per haver transformat la parròquia amb reformes tan destacades com l’avinguda Meritxell o la renovació integral de Santa Coloma, i, alhora, haver deixat sanejades les finances del Comú. La cònsol major ha explicat que emprèn un nou projecte amb vocació de servei públic al país i ha agraït la implicació de la corporació actual, i de la passada, així com del personal del Comú. 

En finalitzar el discurs, que ha tingut un to emotiu, la corporació i el públic assistent han dedicat un aplaudiment a Marsol.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version