Canal Ajuntament

Altafulla. La UPC i l'Ajuntament d'Altafulla signen un conveni per a l'estudi dels corrents marins i onatges a la platja altafullenca

L’objectiu d’aquests treballs, que durà a terme el Laboratori d’Enginyeria Marítima (LIM) de la UPC, és assolir l’estabilització de la sorra i garantir la façana marítima de Botigues de Mar i el Parc de Voramar

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, acompanyada de la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya -  BarcelonaTech (UPC), Daniel Crespo, han signat aquest matí el conveni per a l’elaboració d’un estudi sobre els corrents marins i els onatges a la platja d’Altafulla. 

Gràcies a aquest acord, s’acceleren els tràmits per fer una diagnosi de l’actual situació de pèrdua de sorra de la platja altafullenca amb l’objectiu de prendre mesures per a l’assoliment d’un espai de sorra estable que garanteixi la conservació i la protecció de la façana marítima de Botigues de Mar i el Parc de Voramar. 

D’aquest estudi, s’extrauran les mesures a prendre pel consistori, amb el vistiplau de Costes de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Medi Ambient. Aquestes mesures passarien per la construcció d’estructures submarines o superficials, com esculls o similars, a la zona de Botigues de Mar i Voramar per tal de facilitar l’acumulació natural de sorra.

L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, s’ha mostrat “molt satisfeta” per l’acord i està convençuda que les mesures que es desprendran de l’estudi “contribuiran a reduir l'impacte de l'acció del mar, garantir la continuïtat de les activitats d'esbarjo, turisme i hostaleria i protegir la seguretat dels habitatges del barri marítim”.

Aquest projecte, en el qual treballarà el Laboratori d'Enginyeria Marítima (LIM) de la UPC, vinculat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB), preveu la realització de diversos estudis amb una durada de dos a tres anys a raó de 41.200 euros (20.000 euros al 2023 i 21.200 euros al 2024).

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version