Canal Ajuntament

Solsona. Solsona consolida els punts liles per a un Carnaval lliure de violències sexistes i LGTBIfòbiques

Hi haurà un punt fix al carrer del Castell, que es complementarà amb un servei de la Junta a la sala polivalent i el punt lila popular

Carnaval és un bon moment per recordar a la població que l’oci s’ha de viure lliure de violències sexistes i LGTBIfòbiques. Per això Solsona repeteix la campanya que porta per lema “Treu la màscara a les violències”, amb diferents accions per sensibilitzar, prevenir i actuar en cas d’agressions o comportaments sexistes. S’organitzarà un punt lila fix, un altre a la sala polivalent i un punt lila popular.

El número 7 del carrer del Castell (al local de l’antiga botiga de Volem Feina) hi haurà un servei d’atenció fix els dies 11, 16, 17 i 18 d’onze de la nit a tres de la matinada. La seva tasca també serà informativa i de sensibilització. D’altra banda, als actes organitzats a la sala polivalent, els membres de la Junta del Carnaval assumiran la funció d’oferir una primera atenció a les possibles víctimes d’agressions –per donar-hi resposta, han rebut una formació específica amb pautes d’actuació.

Aquesta campanya, que es reforçarà a les xarxes socials, és una iniciativa de la regidoria d’Igualtat de Solsona, a través d’El Rebombori, amb el suport tècnic del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona i la Diputació de Lleida, entre d’altres.

Banda lila al braç

Paral·lelament, enguany tornarà a haver-hi un punt lila popular, organitzat pel Grup de Gèneres del Solsonès, La Fura, La Cugula i El Rebombori, per crear un espai de prevenció i cura a peu de carrer. Les persones que hi col·laborin s’identificaran amb una banda lila al braç. Precisament, aquestes entitats han convocat una trobada de debat i formació aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre al Casal Popular La Fura.   

L’any passat per Carnaval, els punts liles van atendre dues persones. Judit Gisbert, alcaldessa i responsable d’Igualtat del consistori solsoní, considera que, malgrat que és una xifra molt baixa, “l’objectiu és que no n’hi hagi d’haver cap”. De totes maneres, “la presència de punts liles al Carnaval ja és un factor dissuasiu que evita haver de lamentar més casos d’agressions”.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version