Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles estrena nou mural dedicat a la mobilitat sostenible

Núria Daranas i Àngela Farnarier han pintat un gran tàndem amb diversos personatges

Recentment han finalitzat els treballs per pintar un nou mural dedicat a la mobilitat sostenible a Banyoles. L’obra, creada per Núria Daranas i Àngela Farnarier, mostra un gran tàndem amb una desena de personatges que representen diferents perfils de banyolins i banyolines. 

Les dues artistes van ser les guanyadores de la tercera edició del concurs de pintura mural que es va convocar coincidint amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, durant el mes de setembre passat. En l’obra guanyadora, el fil conductor és una sola bicicleta que va de punta a punta del mur i que es converteix en un gran tàndem de tretze personatges que representen diferents perfils de persones de Banyoles, que es visualitzen com a un conjunt que, segons les autores, “coopera, viu i conviu, com a una seqüència de la quotidianitat”. 

El jurat va coincidir a escollir l’obra guanyadora pel seu caràcter trencador amb la resta de propostes presentades i per tractar-se d’una obra original amb un disseny i uns colors frescos i divertits. 

El nou mural es pot veure al carrer Carmelites Velles, al costat dels dissenys de Xavier Pau i d’Olga del Àguila, guanyadors de les dues primeres edicions. L’objectiu del concurs és projectar Banyoles com a ciutat de la bicicleta i fomentar-ne l’ús a la ciutat, a l’hora que també es promou la creació artística i l’obra d’artistes locals.

 
167385182323ajbny_mural_mobilitat.jpg
Fitxer adjunt: 167385182423np_mural_mobilitat_ajbny.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version