Canal Ajuntament

Blanes. Blanes habilitarà un accés directe al Campament Reial pels infants amb necessitats especials

L’Ajuntament habilitarà una quarta cua perquè puguin saludar als Reis d’Orient mitjançant una acreditació distribuïda a través d’entitats i col·lectius especialitzats

Coincidint amb la Cavalcada de Reis 2023, l’Ajuntament de Blanes farà un primer pas perquè la celebració sigui encara més inclusiva, per a nens i nenes amb alguna atenció especial. Quedarà centrat en aquest inici al Campament Reial que s’habilita a la Plaça dels Dies Feiners, a la part posterior de l’edifici consistorial.

És aquí on, un cop ha acabat la rua pel nucli històric de la ciutat, Melcior, Gaspar i Baltasar s’asseuen durant una bona estona per saludar la mainada, recollir-los les darreres cartes i els xumets que alguns aprofiten per donar-los, així com per obsequiar-los amb més caramels. Perquè l’emocionada espera no sigui tan llarga, s’habiliten cues davant de cada rei, facilitant tot l’operatiu.

Accés directe als Reis d’Orient per a persones amb diversitat funcional

Enguany, per primera vegada, s’habilitarà una quarta cua per a persones amb diversitat funcional perquè, quan arribin al Campament Reial, puguin adreçar-s’hi per accedir amb el mínim temps possible d’espera. Les famílies que vulguin participar en aquesta iniciativa rebran una acreditació especial amb l’ajuda de diverses entitats i col·lectius especialitats.

A través del correu electrònic, se’ls farà arribar el distintiu perquè l’imprimeixin i l’ensenyin al personal de l’organització de la Cavalcada de Reis de Blanes 2023 que s’encarreguen de controlar el Campament Reial. En cas que no puguin imprimir-se l’acreditació, l’Ajuntament en tindrà a la seva disposició a l’Oficina de l’AMIC, a la planta baixa de l’edifici consistorial, on la podran recollir fins el mateix dia de la Cavalcada de Reis, el dijous 5 de gener, fins a 2/4 de 3 de la tarda.

L’únic requisit per recollir presencialment el distintiu per accedir a la quarta fila és mostrar la targeta que distribueix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que acredita la discapacitat. A l’hora d’organitzar aquesta primera prova perquè la Cavalcada de Reis 2023 sigui més inclusiva, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ventijol, ASPRONIS, l’Associació de Famílies Especials de Tordera, l’Associació Pas a Pas Autisme, diverses entitats esportives, l’Equip d’Atenció Primària de Blanes, així com el suport d’altres col·lectius.

1672900652cavalcada_de_reis_(58).jpg
1672900652cavalcada_de_reis_(119).jpg
1672900652recollida_cartes_3.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version