Canal Ajuntament

Banyoles. Una setantena d’infants de Banyoles participen al projecte Esbargir

El servei, que obre cada tarda una escola per oferir activitats gratuïtes, s’amplia a partir d’aquest dijous als infants a partir d’I3

Una setantena d’infants de Banyoles han participat al projecte Esbargir des que es van iniciar les activitats al novembre passat. Esbargir, que pretén oferir un espai de joc i de trobada puntual gratuït per als nens i nenes perquè les famílies puguin gaudir d’un temps d’esbarjo, s’ampliarà al gener als infants a partir d’I3. El servei continuarà també durant les festes de Nadal i Reis amb nou horari.

Des que Esbargir es va iniciar a principis de novembre, 75 famílies s’han donat d’alta a l’aplicatiu que permet reservar dia i escola per poder gaudir del servei, fins a esgotar les 20 places diàries disponibles. Les reserves, que es fan a través de l’aplicació mòbil de l’Ajuntament de Banyoles, permet que en qualsevol moment, fins i tot a través del telèfon mòbil, les famílies puguin inscriure al seu fill o filla a l’activitat.

Cada dia els dos monitors d’Esbargir estan en una escola diferent, però s’hi poden inscriure infants de qualsevol escola que necessitin puntualment fer-ne ús. Les famílies han de portar a l’infant al centre on es faci aquell dia l’activitat que anirà variant i podrà ser des de jocs de taula a jocs tradicionals amb o sense pilota, passant per biblioteques obertes o taller artístic i escènic. El servei s’ofereix de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda. 

A partir d’aquest dijous 22 de desembre, Esbargir s’ampliarà als infants d’educació infantil dels centres de primària i, per tant, podran participar-hi els nens i nenes des d’I3 fins a 6è curs. 

Horari especial de Nadal

Esbargir continuarà durant les festes de Nadal i Reis. Coincidint amb el període de vacances escolars, els dies 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener el servei passarà a ser de 4 a 2/4 de 6 de la tarda.

El projecte, coordinat entre l’Àrea d’Acció Social i el Servei d’Educació de l’Ajuntament, compta amb el finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, dins el Pla Corresponsables que pretén facilitar el desplegament de serveis de cura a la infància a través de prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills menors de 14 anys.  

167170725622ajbny_esbargir_1.jpg
167170725622ajbny_esbargir_2.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version