Canal Ajuntament

Altafulla. L’Ajuntament d’Altafulla tornarà a presentar el projecte de bassa de laminació del Puntet a l’Agència Catalana de l’Aigua

El projecte, reconvertit en llacuna litoral per l’anterior govern, ha estat exclòs pels fons europeus Next Generation després de rebre una puntuació baixa

L’Ajuntament d’Altafulla tornarà a presentar el projecte inicial de la bassa de laminació del Puntet a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) després que el projecte, reconvertit en llacuna litoral per l’anterior govern, hagi obtingut una puntuació baixa i hagi estat exclòs pels fons europeus Next Generation.

Així ho ha explicat la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, que ha lamentat que “l’anterior govern rebutgés la subvenció que l’ACA ja havia donat en el seu moment per dur a terme el projecte inicial”. 

La regidora d’Urbanisme i Medi Ambient ha explicat que el projecte adaptat per l’anterior executiu i  l’Associació Mediambiental la Sínia en la convocatòria de la Fundación Biodiversidad, finançada amb els fons europeus Next Generation, i que contempla la reconversió de la bassa com a llacuna litoral, ha rebut una puntuació baixa, entre d’altres motius, per la seva “deficiència tècnica”.

A partir d’aquesta nova situació, l’Ajuntament d’Altafulla tornarà a presentar el projecte inicial de bassa de laminació del Puntet per reduir les inundacions al barri marítim, redactat per l’enginyeria SET, de l’enginyer Rafel Cabré, i recuperar el finançament de l’ACA.

En aquest sentit Marisa Méndez-Vigo ha explicat que s’actualitzarà el projecte amb el mateix despatx d’enginyeria per a què pugui ser una realitat el més aviat possible.  

La bassa de laminació tindria una capacitat total de 42.200 m3 amb un pressupost d’execució d’un milió d’euros.

 

1667322282ubicaciobassa.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version