Canal Ajuntament

Calonge i Sant Antoni. 100 regatistes participaran a la Copa d'Europa de Patí a Vela a Sant Antoni de Calonge

La competició portarà regatistes de Bèlgica, Alemanya, França, Illes Balears i València

El Club de Vela Sant Antoni celebra el seu cinquantè aniversari organitzant la vintena edició de la Copa d’Europa i la quinzena edició de la International Guido Depoorter Cup

Un total de 100 regatistes participaran en la vintena edició de la Copa d’Europa de Patí a Vela i la quinzena edició de la International Guido Depoorter Cup. Aquestes competicions tindran lloc a Sant Antoni de Calonge, del 29 d’octubre a l’1 de novembre. El Club de Vela Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, és l’encarregat de l’organització d’aquest esdeveniment que s’ha presentat avui en roda de premsa.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha ressaltat la importància d’acollir aquesta competició i la “bona feina que fa el Club de Vela Sant Antoni que segur que oferirà una organització impecable”. Soler també ha explicat que aquest tipus d’activitats “situen el nostre municipi a nivell internacional en l’àmbit esportiu, i tenen un impacte rellevant en l’economia i el turisme de la nostra població”.

El president del Club de Vela Sant Antoni (CVSA), Daniel Juscafresa, explica que “volíem celebrar el 50è aniversari del club amb una activitat important i per això fa tres anys vam sol·licitar poder acollir la Copa d’Europa. Ara tenim la certesa que hi haurà com a mínim 100 participants i que, per tant, serà la regata amb més participants que s’hagi fet fins ara d’una Copa d’Europa de Patí a Vela”.

El Club de Vela Sant Antoni ja va organitzar una edició de la Copa d’Europa fa 13 anys, que va acollir una seixantena de participants. Des de llavors el club ha anat creixent, i organitzant programes de formació en la navegació de pati a vela que han fet incrementar l’interès per aquest esport. Del centenar de participants de l’edició d’enguany, 34 formen part del Club de Vela Sant Antoni.  

Estan previstes dues proves per dia de competició. Els resultats de les primeres quatre regates disputades constituiran la classificació de la 15a edició de la International Guido Depoorter Cup i el resultat del conjunt de regates fetes al llarg dels quatre dies de competició constituirà la classificació de la 20a Copa d’Europa de Patí a Vela sènior, amb premis diferenciats per a ambdues competicions. Com ja és tradicional, també es disputarà la competició de Freestyle. 

50 anys del Club de Vela Sant Antoni (CVSA)

La creació del CVSA es deu especialment a la iniciativa i il·lusió de Guido Depoorter Lodewyckx, d’origen Belga, afeccionat a la navegació a vela i que per temes de feina va venir a viure a Catalunya. En una visita al Saló Nàutic de Barcelona als anys 60, va poder contemplar el Patí a Vela Català i de seguida va il.lusionar-se per aquell “estri tant singular” que navegava sense timó, ni orsa, ni botavara, però que segur havia d’oferir una navegació excel·lent.

Va fer mans i mànigues per aprendre a navegar-hi. No va ser fàcil en aquella època, ja que eren relativament pocs els que ho feien i no hi havia existència de cap manual escrit per poder aprendre’n. No obstant això no tan sols en va aprendre, sinó que amb els seus coneixements va poder escriure un llibre molt útil, pràctic i interessant sobre la navegació del Patí a Vela Català el qual va ser guardonat amb el premi Herakles. 

Un temps després, Guido Depoorter es va instal·lar amb la seva família a Sant Antoni de Calonge i va avarar el seu patí al davant de casa seva. Així fou com poc a poc, fent un proselitisme constant del patí i embarcant a tothom que estava disposat a provar-hi la seva navegació, va aconseguir transmetre el seu entusiasme a un grup d’amics, els quals l’any 1972 van fundar oficialment el CVSA.

Un petit gran Club de Vela

El CVSA és l'únic club de la província de Girona on es practica durant totes les estacions de l'any a nivell de regata el Patí a Vela Català, amb proves tots els diumenges i festius.

Amb els anys, el CVSA ha crescut, però tampoc massa; després d’aquest temps s’han aplegat un grup d'esportistes, tots amants de la navegació i molt especialment del Patí a Vela Català. El Club conserva la filosofia dels seus orígens, basada en la senzillesa de les formes i en el tracte personal. El Club destaca per la seva senzillesa: es nodreix d’unes quotes mínimes just per fer front al pagament del lloguer del petit local social a on hi han instal·lats els vestidors i dutxes, per pagar el manteniment de les llanxes de salvament i el sou dels mariners que organitzen les regates i per tenir ben condicionat l’escar on hi ha avarats els patins.

Aquest correu electrònic pot incloure informació confidencial. Si l’ha rebut o hi ha accedit per error li agrairem que ens ho faci saber enviant un missatge a l’adreça del remitent, i que suprimeixi ambdós missatges així com els fitxers adjunts (si fos el cas). Moltes gràcies.

Este correo electrónico puede incluir información confidencial. Si lo ha recibido o ha accedido a él por error le agradeceríamos que nos lo comunique enviando un mensaje a la dirección del remitente, y que suprima los dos mensajes así como los ficheros adjuntos (si existen). Muchas Gracias.

D’esquerra a dreta, Sergi Orduña, regidor d’Esports, Jordi Soler, alcalde, Daniel Juscafresa, president del CVSA i Paul Depoorter del CVSA

1666874285image003.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version